Home » Storitve in gradbeništvo » Tudi računovodje imajo svoje uradne tarife

Tudi računovodje imajo svoje uradne tarife

 

Vsaka dejavnost, ki je v Sloveniji malo bolj urejena, ima z zakoni urejene tudi svojo tarifo. Tudi računovodstvo spada v to kategorijo. Gre za ceno, ki jo država v svojih uradnih institucijah določi kot okvirno ceno, na podlagi katere naj bi izvajalci računovodskih storitev potem oblikovali svoje cene. Žal pa je tako, da v kolikor bi se cenik računovodskih storitev oblikoval na tej osnovi, bi čisto vsi morali svojega računovodjo bistveno več plačevati.

Če samo pogledamo, kakšne so tarife računovodstva, potem vidimo, da so tarife računovodstva za dvostavno knjigovodstvo v glavno knjigo  določene na raven 100 €. Seveda pa samo vknjižbe v glavno knjigo niso vse, kar računovodje delajo. Tako bi tudi povsem majhno podjetje moralo plačevati na mesec kaj hitro okoli 500 €, kar pa je zares veliko. Tako visoki zneski danes za vsako podjetje predstavljajo strošek, ki ga je težko pokriti in ravno zato vam nikakor ne priporočam, da poiščete takega računovodjo, ki svoj cenik računovodskih storitev oblikuje samo na podlagi v naprej določenih tarif. Storitve za to zagotovo ne bodo nič kaj boljše in si računovodja za vas ne bo vzel celega tedna v mesecu.

Tarife so res samo kot okvir, hkrati pa tudi osnova računovodji, v kolikor pride do kakšne pritožbe, da je njegov cenik računovodskih storitev visok, saj bi bil lahko povsem upravičeno tudi bistveno višji. Po drugi strani pa naj ne bo to izgovor računovodje za to, da kar naenkrat cenik računovodskih storitev izrazito poviša, vi pa boste na to povišanje kar naenkrat pristali.