Home » Prosti čas, šport in zdravje » Banjica za kopanje otroka

Banjica za kopanje otroka

 

Še ena izmed novodobnih pogruntavščin, ki olajšajo življenje novopečenim staršem, je otroška banjica znamke Aqua scale. Priznam, da sem za to prvič slišala ob pisanju članka. Očitno z vsem še nisem na tekočem.

Kakšna je banja za otroka znamke Aqua scale

Posebnost Aqua scale banjice je v tem, da to ni le otroška kad, ampak ima več funkcij, ki jih lahko uporabljamo med kopanjem. Starši lahko dojenčka na enostaven način med kopanjem še stehtajo otroka. V času, ko je otrok v vodi, vgrajeni termometer nenehno spremlja temperaturo vode v kadi.

Pri tehtanju ni potrebno skrbeti zaradi vode, dobro zastavljen sistem namreč naredi natančen izračun teže, premiki in teža vode pa pri tem nimajo vpliva. Tehtnica lahko prikaže težo v kilogramih ali unčah. Dobro je tudi to, da si jih ni potrebno zapisovati, saj Aqua scale samodejno shranjuje predhodne dojenčkove teže. Tehtamo ga lahko tudi takrat, kadar v njej ni vode in tako spremljamo otrokovo težo ves čas.

Na digitalnem zaslonu lahko med kopeljo ves čas spremljamo temperaturo vode. Otrok leži na podlogi, ki ne drsi in omogoča optimalen in udoben položaj. Tudi hrbtenica starša je zaradi tega manj obremenjena. Ležanje je varno zaradi opor za otrokove roke in noge. Izdelek je lahek in ni ga težko očistiti. Njeni deli niso sestavljeni iz zdravju nevarnih plastičnih mas.

Ko je otrok večji, pa se da podlogo odstraniti banjica je primerna tudi zanje.

Starši so nad izdelkom večinoma navdušeni, saj je Aquascale banjica tudi cenovno dokaj dostopna. Če bi kupili posamične pripomočke, bi se cena najbrž gibala nekje v istih okvirjih, tako pa imajo vse naprave združene v eno. Morda je slabost le v tem, da zavzame nekaj več prostora, saj se jo ne da zložiti tako kot nekatere druge kadi za otroke. Vseeno pa zaradi ostalih prednosti to ni takšna pomanjkljivost, da bi bila res moteča.