Home » Dom in varnost » Električni grelni elementi olajšajo ogrevanje

Električni grelni elementi olajšajo ogrevanje

 

Vemo, da so električna sevala toplote lahko izjemno dobra izbira za ogrevanje, predvsem gostinskih vrtov in tudi teras. Gre namreč za revolucionarno tehnologijo ogrevanja, ki si ga lahko v resnici privoščimo tudi pri nas doma. Za tovrstno ogrevanje so značilne številne pozitivne lastnosti, na podlagi katerih se tudi odločimo za nakup električnih seval.

Grelniki in sevala oddajo toploto v trenutku

Zanimiv je podatek, da lahko že sekundo po vklopu teh seval pridobimo kar 90 % toplotne energije. Sistem je hkrati tudi zelo efektiven, saj je izkoristek sevanja izjemen, prav tako pa tudi pretvorba energije, ki se pretvori v toploto. Nizki stroški ogrevanja so še ena od številnih prednostih, ki nam jih ponujajo električna sevala. Ker ni predgretja, tudi ni toplotnih izgub. Če bi primerjali tovrstno ogrevanje s plinskim načinom, bi ugotovili, da so stroški ogrevanja lahko tudi do štirikrat nižji. To pa je izjemen podatek, kajneda?

Največkrat pod izrazom električna sevala najdete IR grelce

Poleg številnih pozitivnih lastnosti je potrebno izpostaviti tudi natančno ter prilagodljivo ogrevanje. Toploto namreč lahko usmerimo v vse smeri, prav tako kot svetlobo. Prilagodljivost pa v tem kontekstu pomeni, da lahko učinkovito ogrevamo samo določene prostore, zunanje in notranje.

Udobnost, ki nam jo ponujajo ti grelniki, se navezuje na izhodno moč, ki je lahko v razponu od 0 % do 100 %. So pa tovrstna električna sevala toplote izjemno zanesljiva. Njihova življenjska doba je zelo dolga. Naj ob tem omenimo še varnost, ki je izjemnega pomena. Vse je zaščiteno pred električnim prebojem, in sicer z uporabo kvarčnih cevi. Ker ni emisij zgorevanja, ne izgoreva kisik, zato veljajo grelniki na elektriko za okolju prijazen način ogrevanja. Prav tako pa nikakor ne onesnažujemo zraka s sajami ali pa s prahom.

Kakor koli že, našteli smo izjemno pomembne lastnosti, ki pripomorejo k temu, da se za tovrstna sevala odloča vedno več posameznikov in ne samo podjetja oziroma gostinci.