Home » Prosti čas, šport in zdravje » Kaj narediti, če je potrebno dodatno razstrupljanje jeter?

Kaj narediti, če je potrebno dodatno razstrupljanje jeter?

 

Eden od najpomembnejših človeških organov so jetra in v današnjem svetu jih je težko obdržati nezastrupljena z raznimi toksini, saj je teh v modernem načinu življenja žal toliko, da se vsem zelo težko izognemo, oz. so le redki, ki jim je prizaneseno, da jih ne bodo zaužili v preveliki meri. Čaji za razstrupljanje jeter vam lahko pri tem pomagajo.

Zadostuje zgolj ena skodelica takšnega čaja in razstrupljanje jeter bo potekalo praktično povsem samo, saj že jetra sama poskrbijo za to. Čaji za razstrupljanje jeter pa tu le pomagajo. Vsekakor je zelo pomembno, da živimo čim bolj zdravo, da se dovolj gibljemo, da se čim bolj poskušamo izogniti različnim stresom in da se kar se da zdravo prehranjujemo ter se izogibamo alkoholnim pijačam, če le – te niso nujno potrebne.

Za razstrupljanje jeter je tudi izrednega pomena, da uživamo kar čim manj umetnih zdravil, da jemo čim bolj kakovostno in na pravilen način pripravljeno hrano, saj so jetra ogledalo našega zdravja. Zaradi nepravilnega razstrupljanja jeter lahko pride do različnih bolezni jeter, kot sta hepatitis in ciroza jeter, prav lahko pa nas doleti tudi pojav »podklinične« disfunkcije jeter, za katero je značilna depresija, nespečnost, kronična utrujenost, pogosti glavoboli, predmenstrualni sindrom in spremenljivo razpoloženje.

Zato je nujno, da poskrbimo, da razstrupljanje jeter v našem telesu poteka kar čim bolj po naravni poti. Tu si najlažje pomagamo, da zaužijemo čim več čajev iz naravnih zelišč. Vseeno pa moramo biti tu previdni, saj vsa zelišča niso namenjena tistemu namenu, za katerega jih mi potrebujemo.