Home » Optimizacija in spletne strani » Kako izdelati magento spletno trgovino

Kako izdelati magento spletno trgovino

 

Si lahko spletno trgovino izdelamo tudi sami? Marsikateri tutorial na Youtubu obljublja točno to, kar je opogumilo tudi mene, da sem se lotil izdelave. Iz več virov sem izvedel, da se mi splača uporabiti platformo Magento, ki naj bi bila najbolj enostavna za uporabo. V iskalnik sem vpisal magento download, kot to počne še mnogo drugi ljudi po vsem svetu. Dejstvo je namreč, da je Magento zelo priljubljen, čeprav se meni kmalu ni zdel več tako zelo preprost, kot se mi je zdelo na začetku. Kaj malu se je izkazalo, da bo izdelava spletne trgovine zame prevelik zalogaj…

Na Youtubu je vse videti enostavno

Na začetku sem bil velik optimist. Kliknil sem na napis magento download – ms3.si in si naložil vse potrebno na svoj računalnik. Nato pa sem si še enkrat ogledal video posnetek na Youtubu, ki se mi je zdel najbolj razumljiv in enostaven. Tudi ob tretjem ogledu se je vse skupaj slišalo zelo preprosto in zdelo se mi je, da izdelava spletne trgovine sploh ni tako težka stvar. A moral bi se zavedati, da je na Youtubu prav vse videti enostavno, ko se enkrat projekta spletna trgovina lotiš doma, pa se zaplete. Izgubil sem se nekje pri tretjem koraku tutoriala in tudi drugi filmčki na Youtubu mi niso prav nič pomagali, da bi kaj hitreje napredoval pri izdelavi. Ta se mi je zatikala in zatikala, dokler v nekem trenutku nisem preprosto obupal. Do tistega klika na napis magento download mi je še nekako šlo dobro, potem pa ne več tako zelo.

Izdelava spletnih strani

Magento download ni rešitev

Izkazalo se je, da sem zaman vpisoval ključne besede magento download v iskalnik, saj so bili vsi nadaljnji koraki prezahtevni zame. Namesto magento download bi moral tako v iskalnik že takoj na začetku vpisati ključne besede izdelava spletnih trgovin magento in lepo naročiti izdelavo pri profesionalcih. Oni namreč še kako dobro vedo, kako izdelati magento spletno trgovino. Ker meni izdelava ni šla od rok, sem se na koncu odločil, da jo raje prepustim podjetju ms3.si. Takoj so se spravili na delu in v dogovorjenem roku izdelali magento spletno trgovino zame.