Home » Lepota in zdravje » Kako jemati konopljino olje?

Kako jemati konopljino olje?

 

Tako kot zdravila, je dobro, da se tudi določena zdrava hrana ve, kako jo jesti, koliko in na kakšen način. Uporaba konopljinega olja je enostavna. Lahko ga jeste po žlicah in to 1-2 na dan, najbolje zjutraj, lahko pa tudi čez dan. Uporablja se tudi pri raznih namazih, solatah, polivkah… potrebno je le vedeti, da ga ni dobro segrevati, kajti konopljino olje je občutljivo na toploto.

Ne jemlje se ga v prevelikih količinah, zato je tudi priporočljiva uporaba napisana pri izdelku. Če se kupi konopljino olje na spletni strani, ki se imenuje Malinca, piše tudi veliko o uporabi olja, izdelavi, kakovosti, pakiranju in seveda tudi za katere bolezni oz. simptome se priporoča jemanje tega zdravega in čudežnega olja. Konopljino olje uporabljajo tudi ljudje, ki imajo težave kot so bolezni srca in ožilja, pri kroničnem vnetju mehurja in ledvic, pomaga pri presnovi holesterola, preprečuje strjevanje krvi…

Steklenica tega olja, ki vsebuje 250 ml olja, zadostuje za približno 50 jedilnih žlic. To je podatek, ki je pomemben predvsem za tiste, ki pijejo konopljino olje 1-2 žlici na dan, da vedo za koliko časa imajo eno stekleničko. To olje je pridobljeno iz industrijskih semen konoplje, je hladno stiskano in 100%. Prodaja se tako po spletu kot po trgovinah, cene se pa gibljejo čisto različno. Uporaba konopljinega olja je tudi ponekod zapisana pri opisu, preden se konopljino olje kupi, zato je dobro prebrati, da se ve za kaj in kako se ga uporablja. O tej uporabi se lahko tudi vsak posvetuje s svojim zdravnikom, če ne ve ali je zanj dobro to olje ali ne.