Home » Lepota in zdravje » Kako ricinusovo olje poskrbi za vrhunsko nego obraza?

Kako ricinusovo olje poskrbi za vrhunsko nego obraza?

 

ricinusovo olje za obrazPrav gotovo smo že vsi slišali, da je ricinusovo olje eno izmed najboljših stvari, ki jih lahko uporabimo za nego svojega obraza. Razlog, zakaj se ricinusovo olje za obraz toliko uporablja pa je, ker je le-ta izjemno dober čistilec kože in kožnih por.

To pomeni, da vsak, ki ima težave z aknami na obrazu, se le-teh teh lahko končno reši. Seveda, nikar ne smemo pričakovati, da bomo ricinusovo olje enkrat nanesli na obraz in akne bodo izginile. Kot nobena druga stvar, je tudi ricinusovo olje treba uporabljati dlje časa, da se vidi učinek.

Kako se ricinusovo olje za obraz sploh uporablja?

Do zdaj je prav gotovo že vsem jasno, da je za globinsko čiščenje kože, kot ga omogoča tudi ricinusovo olje, treba imeti potrpljenje in pa disciplino. Seveda pa je treba tudi vedeti, kako je najboljše tole olje uporabiti za svoj obraz. Kajti kot smo že rekli, ni dovolj, da ga enkrat nanesemo in pričakujemo izboljšave naslednje jutro. Poglejmo si torej, kako se ricinusovo olje najbolj efektivno uporablja za čiščenje svojega obraz:

  •  Najprej je treba obraz dobro očistiti s toplo vodo, da se pore kože dobro odprejo.
  •  Po dobro opranem in posušenem obrazu lahko nanesemo tanko plast olja na svoj obraz in ga   pokrijemo s toplo brisačo.
  •  Nato z nežnimi gibi brisače počasi odstranimo odmrle delce in nesnago iz por svojega obraza.
  •  Po tem temeljitem čiščenju pa je treba kožo ponovno nahraniti, kar pa storimo tako, da svoj obraz   še enkrat namažemo s tanko plastjo olja.
  •  Ko se ta plast vpije, bo koža dobro nahranjena in mehkejša.
  •  Ta proces je treba ponavljati vsaj dva tedna, saj se bodo šele takrat zares začeli videti rezultati.

Vidimo, da sam proces ni prav nič zahteven, si je pa vsekakor treba vzeti dovolj časa in seveda imeti kakovostno ricinusovo olje, saj se šele tako rezultati zares začnejo poznati.