Home » Dom in varnost » Kako sčistiti skoraj vse dele kuhinje

Kako sčistiti skoraj vse dele kuhinje

 

Bolj kot katera koli druga soba, tudi bolj kot kopalnica si čistoče zasluži kuhinja. Ta je mnogokrat ranljiva za prah, bacile, plesen in druge oblike umazanije. Bolj pomembno, nekateri mali gospodinjski aparati so težki za čiščenje.

Na primer, kako bi očistili spodnji del mikserja, v katerem so se nabrale različne usedline. Nabirale pa so ve verjetno že kar nekaj časa. Kaj je z mikrovalovnimi pečicami ali prostorom pod lijakom? Ker se zavedamo, da čiščenje ni nič zabavnega, smo pripravili nekaj predlogov za čiščenje, da bodo mali gospodinjski aparati in ostali spremljevalci postali del spomladanskega čiščenja. Včasih nastopi vprašanje, ali se sploh še splača čistiti star aparat? Z našo pomočjo se boste lažje odločili za cenejšo varianto.

Pravilno čiščenje kavnih avtomatov

Čiščenje kavnih aparatov zna biti naporno, ker vsebujejo veliko kosov, v katere težje dosežemo z roko. Ročno lahko operemo podstavek in ga pobrišemo. Posodo za kavo očistimo na naraven način s pomočjo mešanice kisa in vode. Obstajajo pa tudi detergenti, ki jih lahko poženemo preko mašine namesto kisa. Lahko dodamo tudi delček limone za boljši okus.

Mali gospodinjski aparati so lahko kar težavni, kot smo videli v zgornjem odstavku. Kako pa je s čiščenjem hladilnika? Mogoče bolj kot katera druga stvar v kuhinji, hladilnik zahteva nekaj drgnjenja. Z gobo namočeno v raztopino vode in jedilne sode. Nato zdrgnemo celotno površino v notranjost, tudi zelenjavne predale in ostale stvari. Kar lahko vzameš ven lahko pomiješ kar v koritu. Študije kažejo, da je največ klic prav v posodah z zelenjavo.

Čiščenje zamrzovalnika na naravni način

Zamrzovalniki otežujejo življenje bakterijam, ampak nekatere klice lahko še vedno vztrajajo. Da se jih lahko znebimo, moramo popolnoma odmrzniti zamrzovalnik, drugače bodo okužile druge zamrznjene dele. Brisače uporabimo, da vpijejo vso vodo, ki priteče zaradi taljenja ledu. Te brisače potem brez razmisleka vržemo v pralni stroj, saj ne želimo prenesti teh klic na našo hrano. Čiščenje pa je navsezadnje lahko tudi zabavno, če ob tem poslušamo dobro glasbo.