Home » Prosti čas, šport in zdravje » Kako uživati olje črne kumine

Kako uživati olje črne kumine

 

Ljudje na Vzhodu uporabljajo olje črne kumine že dva tisoč let in več. Pri nas pa le ni tako uporaben kot bi lahko bil. Če ne veste za kaj in kako bi ga uporabljali, lahko na spletu vtipkate olje črne kumine uživanje in boste lahko prebrali vse o tem olju, kako se uporablja in kje se uporablja. Olje črne kumine je zdravo, deluje protivnetno, antiseptično in analgetično. Lahko se ga uporablja za zunanjo ali notranjo uporabo.

Torej olje črne kumine lahko uporabljamo kot balzam za telo ali kot dodatek pri hladnih jedeh. Olje črne kumine ni priporočljivo segrevati, ker s tem izgubi zdravilno učinkovino.  Potrebno pa je tudi poudariti, da se ženskam, ki načrtujejo nosečnost ali pa so že noseče, olje črne kumine uživanje odsvetuje. Potrebno pa je tudi poudariti, da za ostale ljudi ne pomeni, da se ga lahko uporablja  veliko in vsak dan skozi celo leto, ampak je priporočljivo oz. nekako pravilo, da naj bi se ga jemalo do maksimalno 3 čajne žličke na dan in to nekje 3-4 tedne.

Zato vsekakor pretirana uporaba ni priporočljiva za nikogar, pa naj bo to mlajši ali pa starejši človek. Ker verjetno marsikoga zanima kaj vse vsebuje olje črne kumine, je zelo dobro, da se tudi ve kaj vsebuje. To olje torej vsebuje osem do devet esencialnih kislin, cink, baker, fosfor, folno kislino, kalcij, razne vitamine… je pa tudi zelo pomembno, da se poudari, da vsako stvar, pa naj bo to jed ali pijača ali pa le kakšen dodatek, je najprej dobro, da se preberejo navodila za uporabo.