Home » Dom in varnost » Kakšno jedilno mizo izbrati?

Kakšno jedilno mizo izbrati?

 

Ko se vselimo v novo hišo, je vedno ključno vprašanje, kakšno, katero pohištvo kupiti in ne nazadnje tudi kje ga kupiti? Jedilne mize iz teh vprašanj niso nikdar izključene, saj je miza, na kateri bomo jedli, nekaj, kar zagotovo potrebuje čisto vsaka družina. Jedilne mize Pani so mize, ki so narejene po meri, torej narejene tako, kot si vi želite in po vaših merah, potrebah in željah.

Jedilne mize Pani so praviloma vse narejene iz masivnega lesa, in sicer v največkrat iz hrastovega, orehovega in bukovega lesa. Jedilne mize so lahko pravokotne ali okrogle, noge imajo lahko montirane na vogale oz. robove mize ali pa so le – te pomaknjene bolj proti sredine mize. Praviloma so vse jedilne mize visoke 76 cm, širina in dolžina mize pa se zelo razlikuje od ene do druge stranke. Stranka pri tem podjetju lahko izbira tudi med različnimi barvami in premazi za mize.

Tako npr. se lahko mize premaže z lakom, voskom ali s pohištvenim oljem. Najbolj priporočljivo je, da si izberete takšno mizo, ki bo ustrezala vam, torej takšno, ki bo narejena po takšnih merah, da bo njen izkoristek v vašem stanovanju najboljši in da bo pasala vanj. Zelo fukcionalne jedilne mize, so tiste, ki so narejene tako, da se njihova velikost lahko spreminja, torej raztegljive mize. Saj, ko smo sami doma s svojo družino, ne potrebujemo tako velike jedilne mize, kot takrat, ko imamo na obisku prijatelje, znance ali sorodnike in jim ponudimo kosilo ali večerjo ali pa zgolj prigrizek.