Home » Prosti čas, šport in zdravje » Katere so primerne borilne veščine za otroke?

Katere so primerne borilne veščine za otroke?

 

borilne veščine za otrokeMarsikateri starš želi svojega otroka vključiti v nek šport, saj imajo po večini vsi otroci odvečno energijo in skozi šport jo je najlažje porabiti. Poleg tega pa je šport tudi zdrav za vsakogar in ne samo za otroke. Vendar, v kateri šport naj vključim svojega otroka? Ena od možnosti so tudi borilne veščine za otroke, ampak zopet smo na začetku, katere borilne veščine za otroke pa so primerne prav za mojega otroka? Noben odgovor ni prav enostaven, edini pravilen odgovor je, da je za vašega otroka najbolj primeren tisti šport, v katerem se bo sam našel.

 

Borilne veščine za otroke ne nudijo zgolj znanja borilne veščine, ampak tudi razvijanje koordinacije in orientacije v prostoru in naravi

V današnjem svetu na otroka preži veliko nevarnosti, v katere lahko zapade, če ima preveč časa in energije, saj ga lahko slaba družba zapelje v napačne vode. Zato je otroka zelo pametno zaposliti z nečem, ki ga bo zamotilo in kjer bo tudi porabil odvečno energijo. Borilne veščine so odlična alternativa za prav to, da se mu zapolni čas ter porabi odvečna energija. Hkrati pa otrok ne bo dobil le zapolnitve časa in porabe odvečne energije, temveč se bo skozi borilne veščine naučil tudi orientacije v prostoru in naravi ter hkrati dodobra razvil sposobnost koordinacije. Hkrati se mu bo popravil tudi refleks, najde pa lahko tudi svojo mentalno mirnost, ki zna biti ključna za nadaljnje življenje.

V kolikor pa se bo priučil še hkratne uporabe vseh svojih čutov, kar praktično vse borilne veščine omogočajo, bo pa trening zagotovo dosegel svoj cilj. Sploh ni potrebno, da bi se udeleževal tekmovanj in da bi treniral zato, da bi postal svetovni in / ali olimpijski prvak, ampak bo povsem dovolj, če se bo priučil zgoraj naštetih veščin, ki so praktično nujne v dan današnjem življenju, da skozi življenje prideš lažje, oz. da je lažje premagati ovire, ki jih človek sreča na svoji življenjski poti.