Home » Prosti čas, šport in zdravje » Kdaj na ultrazvok rame?

Kdaj na ultrazvok rame?

 

Če nas boli rama, po navadi ne vemo ali moramo iti na ultrazvok rame ali ne. Verjetno sami res težko vemo kdaj moramo iti na kakšen ultrazvočni pregled ramen ali pa kamorkoli drugam. Zato imamo naše zdravnike, zdravstvene domove in bolnišnice.

Torej gremo lahko najprej do dsvojega zdravnika v zdravstveni dom oz. v privatno ordinacijo, odvisno kje ga imamo, nato mu povemo svoje težave oz. bolečine, nato pa se on odloči kako naprej. Po navadi potrebujemo le kakšno mazilo, ker je mogoče prišlo le do kakega blagega vnetja in se lahko pozdravi s primerno kremo, ni pa vedno tako.

Marsikdo mora iti na ultrazvok rame, ker so bolečine, vnetja ali pa zatekanja rame, kar pa v bistvu ni šala. Če se želite izogniti daljšim čakalnim vrstam na ultrazvok ali pa vam zdravnik ne napiše napotnice, ker se mu zdi, da ne potrebujete ultrazvoka, lahko tudi to opravite samoplačniško. Ultralab ima na voljo ultrazvok rame, srca, ožilja, trebuha, vratu in ščitnice… v glavnem so zelo prijazni ljudje, ki vam bodo pomagali in svetovali o vašem zdravju, povedali vam bodo tudi vse, kar vas bo zanimalo.

Tudi ultrazvok rame opravijo kar hitro, mislim, da traja nekje okoli 20 minut. Ultrazvok rame je neboleč, zato naj vam povem vsem, ki vas je strah ultrazvoka, da je povsem neboleč in se po tem ne boste počutili nič slabo ali utrujeno. Točno taki boste kot pred ultrazvokom, kajti ne vpliva na počutje. Nosečnice pa mislim, da jim morate povedati za svoje stanje v trebuščku, da ga dodatno zaščitijo.