Home » Prosti čas, šport in zdravje » Kje kupiti himalajsko sol?

Kje kupiti himalajsko sol?

 

Nekdaj je bilo v Sloveniji kakšne malo bolj posebne prehranske izdelke, med katere vsekakor himalajska sol sodi, kar problem dobiti. Zato smo se odpravljali v sosednjo Avstrijo in pa Italijo. Danes na srečo ni več treba po toliko izdelkov hoditi v sosednje države, saj imamo tudi večje nakupovalne centre in pa specializirane prodajalne za zdravo prehrano, tako da ni več toliko težav. Vendar pa je še vedno veliko bolje, da se himalajska sol in seveda njej podobni izdelki, kupijo v specializiranih prodajalnah kot je na primer Malinca, saj se ravno v takšnih prodajalnah najbolj zavedajo pomena kakovosti ponudbe.

Takšnim trgovinam je namreč v prvi vrsti pomembno, da skrbijo za kakovost, medtem ko večjim prodajalnam vseeno to ni tako ključno, saj imajo na prodajnih policah tudi vse ostale izdelke. Že če pogledamo podjetje Malinca, vidimo, da se himalajska sol nahaja v več različicah in to v družbi vseh preostalih izdelkov, katerim je skupna točka skrb za zdravje. Glede na to, da imamo danes vsaj nekaj podobnih podjetij, imajo ljudje več možnosti za nakup himalajske soli, zato tudi na spletnih forumih ne najdemo toliko vprašanj na to temo, če pa se že pojavi, pa je odgovor načeloma zelo hiter.

Smo pa lahko prav vsi zelo veseli, da se lahko himalajska sol kupi na več mestih, saj tako trgovine skrbijo za lažjo dostopnost do zdrave prehrane, hkrati pa lahko tudi pogledamo, kje se lahko himalajska sol kupi najceneje ali pa pod najboljšimi pogoji.