Home » Prosti čas, šport in zdravje » Ko kupujete kvinojo, naj bo iz ekološke pridelave

Ko kupujete kvinojo, naj bo iz ekološke pridelave

 

Vam je kvinoja všeč tako po okusu, kot tudi po enostavnem načinu priprave kot tudi po vseh zdravilnih učinkih, ki jih ima? Super, potem ste verjetno že kar nekaj prebrali o tem živilu, hkrati pa tudi raziskovali. Vendar, ali ste raziskovali tudi, katera kvinoja je najboljša in kje jo je najbolje kupiti? Mest za nakup je namreč kar precej, vendar pa se žal kvinoja iz ekološke pridelave ne dobi povsod. Če že poznate vse prednosti in pozitivne učinke, ki jih kvinoja ima, potem si vsekakor tudi zagotovite, da bo kvinoja iz ekološke pridelave.

Zagotovo si ne želite, da telesu po eni strani koristite, po drugi strani pa mu škodite, ker pač ni eko kvinoja. Moje osebno mnenje je, da je najbolje, da je kvinoja pridelana in pakirana v državah, kjer se jo prideluje že zelo dolgo časa, hkrati pa ima za svojo rast naravne pogoje in nima naravnih sovražnikov, torej da je ni treba škropiti z nekimi hudimi strupi za zatiranje škodljivcev. Taka država je na primer Bolivija in ravno iz te države podjetje Malinca prodaja kvinojo, hkrati pa se v tem podjetju ne prodaja zgolj kvinoja, temveč čisto vsa ostala zdrava prehrana, pri čemer ima Malinca poudarek na eko pridelavi, torej je temu podjetju še malo bolj za verjeti, saj si zagotovo ne želijo vzpostaviti kakšnega slabega imena samo z enim izdelkom.
Seveda pa ni pomembno, da je samo kvinoja, ki jo sedaj kupujete kot zdravo živilo, eko, pomembno je, da je čim več vaših izdelkov pridobljenih na ta način.