Home » Razna oglaševanja » Laserski tiskalniki in tonerji zanje

Laserski tiskalniki in tonerji zanje

 

Laserski tiskalniki se od običajnih brizgalnih kar precej razlikujejo, glavna razlika pa je ta, da namesto kartuše v kateri je tekoče črnilo za tiskanje uporabljajo tiskalni prah, ki je nameščen v tonerjih. Za razliko od brizgalnih tiskalnikov je tekst pri laserskih natisnjen veliko hitreje in tudi bolj kvalitetno. Razlika v kvaliteti se sicer opazi šele pri res velikih ali pa majhnih tekstih ampak vseeno. Če ogromno tiskate vam vsekakor priporočam laserski tiskalnik namesto brizgalnega, tonerji za laserski tiskalnik pa so vam na voljo v najrazličnejših trgovinah. Cene osnovnih modelov tako laserskih kot brizgalnih tiskalnikov so si precej, podobne, rekel bi, da so laserski tiskalniki malenkost dražji, a grozne razlike ne boste opazili.

Seveda boste za kvalitetno napravo odšteli malce več denarja, a temu primerna bo tudi kvaliteta tiskanja. Obrnite se na katerega izmed znanih proizvajalcev, saj imajo ti povečini dobre naprave. Tiskalniki kot so Samsung, Epson, HP in Lexmark sodijo v sam vrh proizvajalcev, prav tako pa njihovi izdelki. Še en nasvet, ko kupujete tonerje in kartuše se vedno obrnite na kvalitetne izdelke. Če imate naprimer laserski tiskalnik Samsung bodo za vas primerni tonerji Samsung, enako velja tudi za druge tiskalne naprave. Na trgu boste našli tudi cenejše obnovljene kompatibilne kartuše, nekaterim te dobro služijo, spet drugi pa imajo z njimi strašne težave, poškodujejo pa lahko celo napravo. Naj omenim še to, da vam proizvajalec naprave verjetno ne bo kril popravila če boste uporabili neoriginalno kartušo, čeprav bo naprava še v garanciji.

Tiskalniki so na splošno zelo ugodni, cene osnovnih modelov se začnejo že okoli 100€, kar za napravo res ni drago, vendar pazite običajno so ravno kartuše za take naprave najdražje. Največjo ponudbo teh naprav boste našli v kateri izmed specializiranih spletnih trgovin. Seveda lahko vaš nakup opravite tudi osebno, a to vam bo vzelo veliko časa, nekaj stroškov pa boste imeli tudi s prevozom, večji nakupi pa imajo v spletnih trgovinah skoraj vedno brezplačno poštnino.