Home » Gume, avto » Letne gume

Letne gume

 

Čeprav je zunaj še vedno pod ničlo in da pada sneg se koledarska zima bliža koncu. Hkrrati se tudi bliža datum ko bomo naše zimske gume na avtomobilu zamenjali za letne gume.

Velika večina nas menja zimske in letne gume, kar je tudi najboljša izbira. Pa če gledamo cenovno ali pa s stališča specifikacij in statistik.

Cenovno gledano je ceneje da kupimo posebej zimske in eltne gume ter jih menjamo recimo na 3 ali 4 sezone, kot pa da vsako leto kupimo nalite gume. Kar se pa samih zmogljivosti in karakteristik tiče se pa nalite gume niti malo ne morejo primerjati. Da ne govorimo o porabi goriva ali o oprijemu na cesti. Tukaj nalite gume pogrnejo po celi črti.

Imajo pa letne gume še eno lepo estetsko lastnost. Ker se vse več ljudi odloča za leta platišča na njih navadno namestijo letne gume, saj zima pa paltišča niso ravno najboljša izbira. Ti lastniki bodo zagotovo menjali letne gume. Vedite pa tudi da z letnimi gumami porabimo občutno manj goriva kot če bi se poleti vozili naokoli z zimskimi.