Home » Razna oglaševanja » O Maldivih

O Maldivih

 

Madivi so tropski paradiž, ki leži v indijskem oceanu in si lahko tukaj pogledate več o njih. Skupaj obsegajo več kot 1100 otočkov, od katerih je samo 200 naseljenih, od teh pa jih je 90 namenjenih turizmu in so urejeni v resorte. Tako je vsak od teh otokov je tudi svoj resort. Maldivi res ponujajo pestro paleto različnih možnosti za preživetje vašega dopusta, in prepričani smo, da ne glede na to kateri otoček ali resort boste izbrali, se boste zadovoljni vrnili s počitnic, saj boste očarani nad kokosovimi palmami, toplim in čistim morjem ter tudi čudovitimi sončnimi zahodi. Pri izbiri resorta boste zagotovo opazili, da so v ponudbi večinoma nizke hiške in bungalovi, saj imajo Maldivi zakon, da gradnja v resortih ne sme biti višja od najvišje palme. Za lažjo izbiro se obrnite na vašo turistično agencijo Potuj nekam.

Maldivi so prav tako odlična destinacija za potovanje z otroki, saj bodo ti verjetno zelo uživali v gledanju podvodnih živali. Določeni resorti so v celoti namenjeni družinam. Pred odhodom je dobro, da pri agenciji Potuj nekam preverite, če je v izbranem resortu oziroma na izbranem otoku tudi zdravnik. Glede malarije vam ni potrebno skrbeti, izogibajte pa se pretiranega sončenja, še posebej ob oblačenem vremenu, ko je prav tako možnost sončnih opeklin.

Maldivi poleg idiličnih plaž ponujajo tudi nekaj za ljubitelje zgodovine. Obiščete lahko narodni muzej z okoliškim Sultanovim parkom, narodno galerijo, stadion, staro mošejo, ki je najstarejša mošeja na otokih, zgrajena davnega leta 1656, ter novo mošejo Velikega petka, ki je največja mošeja na Maldivih. Lahko pa se preprosto sprehodite do bližnjega bara in si ogledate tekmovaje rakov, ki je priljubljena aktivnost na Maldivih za preganjanje dolgčasa.