Home » Ostalo » Obračun plač je lažji s poenostavljeno integracijo med programi

Obračun plač je lažji s poenostavljeno integracijo med programi

 

obračun plačPogledali si bomo, kako poteka obračun plač s programom, kakšne so povezave med tem in računovodskimi programi ter kako nam to lahko izboljša in pohitri delo za obračun plač.

Kot vemo, je obračun plač lahko naporno in dolgotrajno delo. Ne gre pa samo za zamudnost. Potrebno je vedeti, da za obračun plač s programom kot je ta, ki ga ponuja podjetje Špica, lahko prihranimo veliko časa, denarja, predvsem pa odstranimo morebitne človekove napake, ki se lahko pojavijo, ko oseba obdeluje podatke in le-te vnaša v sistem. Za obračun plač program torej poenostavi samo delo računovodje, ki izvaja obračun plač, saj vsebuje avtomatsko integracijo med programom Time&Space in pa računovodskimi ERP programi, kot so na primer SAP, Navision, Vasco in drugi.

Kaj točno se dogaja za obračun plač v samem programu in kaj to pomeni za računovodje?

Torej, kot vidimo je program, ki ga v tem primeru podjetje Špica ponuja, lahko izjemno veliko vreden, saj nam nudi prenos podatkov ne samo iz Time&Space programa v ERP, ampak tudi obratno. Kar pa je morda za obračun plač še bolj pomembno, pa je to, da za sam obračun plač program že vsebuje tako imenovani modul PIF (Payroll Integration Framework), katerega sam namen je to, da pretvarja podatke delovnega časa v vrste izplačil. PIF torej pretvarja vse podatke, ki jih beležijo zaposleni delavci preko terminala, mobilno ali preko spleta. Torej vse registracije, odsotnosti in tako dalje. Zaposlena oseba, ki je zadolžena za obračun plač nato v PIF-u pripravi podatke, jih prenese v računovodski program in delo je končano.

Tako torej potekajo prenosi podatkov med programi, ki vodijo evidenco prisotnosti na delovnem mestu, nadure, delo za vikend in tako naprej. Kot vidimo, sta sama avtomatizacija in integracija lahko izjemno koristna. To pa ne pomeni, da bodo vsi zaposleni izgubili službe, saj je še vedno potrebno preveriti točnost podatkov. Sam prenos le-teh pa je bistveno hitrejši.