Home » Prosti čas, šport in zdravje » Počitnice na Portugalskem so pravo doživetje

Počitnice na Portugalskem so pravo doživetje

 

Kljub temu, da je Portugalska kar nekoliko prezrta država, kar se tiče turizma sploh v primerjavi s sosednjo Španijo, pa še vseeno ne pomeni, da počitnice na Portugalskem ne bi bile pravo doživetje za vas. Dejstvo namreč je, da če se odločite za počitnice na Portugalskem, boste prišli malo ceneje skozi, še posebej to velja za Portugalska last minute potovanja, saj prav tako cene praviloma niso tako visoke kot v Španiji, temperatura je več kot idealna, saj se giblje povprečno med 25 in 30 °C, torej vam ne bo nikoli prevroče ali premrzlo.

Noben ekstrem namreč nikakor ni prijeten. Plaže na Portugalskem so tudi izredno lepe, če pa želite peščene plaže, s čistim morjem, naj bo Portugalska last minute vsekakor vaša naslednja rezervacija. Koliko vas bo Portugalska last minute prišla skupaj, je jasno odvisno od termina, v katerem se boste odločili za dopust, veliko pa je odvisno tudi od turistične agencije, preko katere boste naredili rezervacijo. Če pogledamo eno od bolj ugodnih in kvalitetnih pri nas, potem vas lahko Portugalska last minute stane za Azore meseca maja od 223 € na osebo in do cca 820 € na osebo, pri čemer je letalska karta v ponudbo že vključena.

Kot rečeno, Portugalska last minute je lahko zelo poceni, lahko pa je tudi malo dražja, vse odvisno od tega, kaj si želite od dopusta in koliko ste pripravljeni plačati in jasno tudi od termina. Bolj zimski termini so cenejši, pri tem pa računajte, da se v tej državi le redko kdaj temperature spustijo pod 10 °C, torej so tudi zime bolj mile.