Home » Dom in varnost » Položiti keramične ploščice v imitaciji lesa na stik ali brez njega?

Položiti keramične ploščice v imitaciji lesa na stik ali brez njega?

 

Vsak, ki kupi keramične ploščice imitacija lesa, si zagotovo želi v dom vnesti vonj domačnosti z lesom, hkrati pa zaradi takega ali drugačnega razloga ne želi položiti parketa ali pa na primer laminata in njima podobnih talnih oblog. Ravno zato je jasno, da toliko ljudi še pred prihodom keramičarja zastavlja takšna ali drugačna vprašanja in zadnje čase je vedno bolj pogosto vprašanje, ali keramične ploščice imitacija lesa položiti s stikom ali brez njega, torej ali so vmes fuge ali pa jih ni.

Vendar pa lahko najdemo tako razloge za, kot tudi proti temu, da se keramične ploščice videz lesa položijo brez stika. Nekateri so mnenja, da se potem kaj hitro zgodi, da začnejo zaradi tega keramične ploščice imitacija lesa odstopati ali pa se vsaj majati, da je težja zamenjava le ene ploščice, v kolikor le – ta poči ali se odkruši, če pade nanjo kakšen res težek predmet, vendar pa se zavedajte, da se vse to res lahko zgodi v obeh primerih. Izjemno pomembno je namreč, da so tlaki pravilno pripravljeni, da so popolnoma ravni, da je padec ravno pravšnji in seveda tudi kakšna je vlaga tlakovcev ter kakšno lepilo bo keramičar uporabil ter predvsem kako kvalitetno bo keramične ploščice videz lesa položil.

Prav tako keramične ploščice imitacija lesa ne zgledajo skoraj da nič manj naravne, če imate med ploščicami tudi fuge, saj se danes dobi že takšna fugirna masa, ki je lahko barvno popolnoma usklajena z barvo ploščic, tako da praktično sploh ni razlike med tem, za kakšen sistem se boste odločili.