Home » Lepota in zdravje » Prava masaža za vsakogar

Prava masaža za vsakogar

 

V večjih masažnih salonih bodo vsekakor prišli na svoj račun prav vsi ljubitelji tovrstnega razvajanja. V ponudbi je namreč cela vrsta različnih masaž, ki povsem ugodijo še tako različnim željam in okusom strank. Bo pa treba izbiri prave masaže nameniti dovolj pozornosti, da se res odločimo za pravi tretma.

Klasične masaže

Najbolj varna izbira bodo klasične masaže, morda celo delne masaže, ki so opravljene hitro in enostavno, pa vseeno ponujajo izvrstno sprostitev in dobre rezultate. En primer je masaža stopal, ki je priljubljena med tistimi, ki imajo dovolj časa le za kratek obisk masažnega salona ali pa zaradi drugih razlogov ne želijo komplicirati pri izbiri masaže. Masaža stopal je vsekakor sproščujoča in prijetna, v vseh ozirih pozitivna izkušnja, primerna tudi za tiste, ki želijo profesionalno masažo izkusiti prvič.

Med klasičnimi masažami najdemo še veliko izbire. Masaža stopal je le ena izmed opcij, klasične tehnike pa so zelo dobro zastopane v praktično vseh masažnih salonih. Podobne so še masaže obraza, ramen in hrbta, pa tudi dlani.

Tradicionalne masaže

Ljubitelji naprednejših masažnih tehnik bodo našli pravo storitev zase v določenih tradicionalnih masažah. Odličen primer je seveda tradicionalna tajska masaža, ki je priljubljena izbira med tistimi, ki želijo raziskati kakšne bolj zanimive in celovite masaže v ponudbi masažnih salonov. Vsekakor tradicionalna tajska masaža ni prava izbira kar za vsakogar, še posebej ne za tiste, ki ne vedo, kaj lahko od takšne masaže pričakujejo.

Tradicionalna tajska masaža vključuje različne tehnike, ki niso primerne za vsakogar. Gre za masažo celega telesa, običajno tudi za nekoliko daljše tretmaje. Tako je ta opcija za mnoge idealna, za nekatere pa res ni ustrezna.

Masažne terapije

Na koncu gre omeniti še različne masažne terapije. To je lahko že refleksna masaža stopal oziroma refleksoterapija, lahko pa se odločimo za naprednejše tretmaje in terapije, na primer za Bownovo terapijo.