Home » Dom in varnost » Prednosti fasade

Prednosti fasade

 

Marsikomu je fasada velik strošek. Res je velik strošek, vendar, če pa fasade nimate, ja pa še večji strošek, kajti pozimi, ko kurimo gre praktično vsa toplota tako hitro ven, da si ne moremo misliti. Ko pomislimo na fasade, ni vse samo barva in lepota, ki jo vidimo na zunaj. Tukaj je tudi izolacija, ki je pri hišah in stanovanjih pomembna. S tem vsako leto privarčujemo pri kurjavi. Vsi vemo, da kurjava pozimi ni poceni, pa naj bo to, če kurimo na olje, drva pelete ali pa, če imamo toplotno črpalko. Stroški za ogrevanje hiš so danes lahko tako visoki, da presegajo družinski proračun.

Ko nam enkrat topel zrak uhaja skozi stene in streho, vemo, da bo vložek kurjave veliko večji, kot pa če bi bile fasade in izolacije narejene tako kot morajo biti na vseh hišah in več stanovanjskih blokih. Verjemite, da cene fasade res niso poceni, vendar boste ta vložek, ki ga boste vložili za nakup fasade oziroma materiala za njo, dobili nazaj le v nekaj letih. Zato so fasade vsekakor pomembne, da so dobro in kvalitetno narejene. Nekateri imajo fasade po več deset let, tisti, ki pa je nimajo narejene dobro, pa morajo verjetno menjati fasado že po nekaj letih. Zato je ta vložek, ki ga morate vložiti v vašo hišo vsekakor potreben, kajti se vam bo obrestovalo tako pozimi kot poleti. Zato je pomembno, ko se odločite za tako pomembni vložek kot so fasade, da vam naredijo to strokovnjaki, ki obvladajo vse kar se tiče izolacije, fasade in njenega dela.

Popravek: Pravilno narejena fasada ni tako velik strošek kot tista, ki ni narejena pravilno. To pa zaradi tega, ker nas fasada stane veliko denarja, če pa je ta narejena slabo, pa moramo zaradi tega tudi hišo bolj ogrevati zaradi večjih izgub. To je razlog, da vas kvalitetno in pravilno narejena fasada dolgoročno stane manj denarja od slabo narejene fasade, čeprav je lahko ta cenejša.