Home » Storitve in gradbeništvo » Prednosti montažnih hiš

Prednosti montažnih hiš

 

Prednosti montažne hiše, se z razvojem tega področja gradbeništva iz leta v leto povečujejo. V Sloveniji so se posledično v zadnjem desetletju montažne gradnje razrasle kot gobe po dežju. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj osnovnih prednosti, ki jih lahko pričakujete z izbiro montažne hiše. Lesena montažna hiša

Prva prednost je nedvomno hitrost izvedbe oziroma gradnje montažne hiše. Stanovanjska hiša oziroma poslopje le lahko zgrajeno že v šestih mesecih. Seveda pa je vse odvisno od specifikacij, ki so navedene v načrtu oziroma naročilu. Tako se lahko odločite tudi za tako imenovane montažne hiše na ključ, kjer se lahko po končani gradnji takoj vselite. Hišo je potrebno le še opremiti po svojem okusu.

Naslednja prednost je zagotovo ognjevarnost in protipotresna gradnja. Ko so se pojavile montažne hiše, se je med ljudmi pojavilo mnenje, da tovrstna gradnja ni pretirano varna. Vendar pa svojo varnost zagotavlja s posebnim načinom gradnje in uporabo posebno obdelanih materialov, ki so težko vnetljivi.
Verjetno se niste zavedali kako zelo so lahko montažne hiše energetsko varne ob enem pa je gradnja tudi prijazna za okolje, saj se večinoma uporabljajo materiali, ki nimajo negativnih vplivov na našo dragoceno naravo. Kot smo že omenili je tudi energetsko varčna, kar pomeni, da boste privarčevali pri ogrevanju, saj montažne hiše nudijo izjemno kvalitetno izolacijo.

Še ena prednost montažnih hiš pa je cena, ki je že v naprej določena in se tako do konca same gradnje ne bo spremenila. Tako boste vedno vedeli koliko denarja boste odšteli za svoje novo domovanje. Seveda pa je cena odvisna od vaših zahtev ter izbire materiala.