Home » Prosti čas, šport in zdravje » Prednosti uporabe menstrualne skodelice

Prednosti uporabe menstrualne skodelice

 

Menstrualna skodelica predstavlja boljšo zaščito, je cenejša od tamponov in vložkov, predvsem pa je zdravju in okolju prijaznejša in pa enostavna za uporabo. Menstrualna skodelica je neopazna in zaradi različnih velikosti primerna za prav vsako žensko. Zadrži lahko veliko količino krvi, njena naloga je zbiranje in zadrževanje menstrualne krvi. Oblikovana je tako, da prepričuje uhajanje krvi iz nožnice, in s tem prepreči nerodne situacije. Efektivnost skodelice je kar trikrat večja od tamponov, menstrualna skodelica lahko menstrualno količino zadrži tudi do 8 ur.

Menstrualna skodelica je namenjena večkratni uporabi, uporabljamo jo lahko več let, kar pa pomeni, da precej prihranimo v primerjavi s tamponi in vložki, ki jih je potrebno menjati na par ur in jih na en menstrualni cikel lahko uporabimo tudi do 22. Menstrualna skodelica je v primerjavi s tamponi poleg cene boljša tudi v varovanju zdravja. Ker je narejena iz mehkega medicinskega silikona, brez dodatnih barv in parfumov, je povsem neškodljiva zdravju in je primerna tudi za ženske z bolj občutljivo kožo in sluznico, saj ne izsušuje nožnice in preprečuje vnetja. Tamponi v nasprotnem primeru nožnico zaradi svojih barvil izsušijo in rušijo naravno kislost nožnice, povzročajo pa tudi druge bolj neprijetne bolezni.

Menstrualna skodelica je tudi okolju bolj prijaznejša, saj je po uporabi ne zavržemo, pač pa jo lahko uporabljamo več let, v primerjavi z vložki in tamponi je to za kar enajst tisočkrat manj smeti na leto. Z uporabo menstrualne skodelice, lahko plavamo v morju ali bazenu, brezskrbno lahko tečemo, telovadimo, igramo odbojko, oziroma smo kakorkoli drugače telesno aktivni, saj njena oblika zagotavlja, da ne prihaja do puščanja. Menstrualna skodelica je preprosta za uporabo, s pregibom jo lahko hitro namestimo v nožnico, izpraznimo očistimo in ponovno vstavimo. Namenjena je za večkratno uporabo, in z rednim čiščenjem in primerno oskrbo nam lahko služi več let.