Home » Optimizacija in spletne strani » Prevoditelj in spletne strani

Prevoditelj in spletne strani

 

prevajanjePrevoditelj, ki ga lahko najdemo na naslovu http://www.online-rjecnik.com/prevoditelj se pogostokrat najde v brskalniku, ko uporabnik išče kakšno spletno stran, kjer lahko sam prevede neko besedilo. Kot kaže na to primer v Sloveniji, je med bolj prepoznavnimi spletnimi strani Spletni-slovar podjetja Dominatus, če pa pogledamo za prevajalnik oz. za prevoditelj, kot mu rečejo na hrvaškem, pa je domena enaka, le da je na koncu še beseda prevajalnik. Beseda prevoditelj se uporablja tudi za iskanje spletnih strani, kjer uporabnik išče na hrvaških spletnih straneh prevajalske usluge in išče prevajalca, ki bi besedilo prevedel iz hrvaškega jezika v tuj jezik ali pa obratno, pri čemer pa jasno pričakuje in tudi točno v naprej ve, da ne bo dobil fizičnega prevajalca, temveč bo besedilo prevedeno s pomočjo robotov in programov.
Iz tega lahko sklepamo, da spletne strani optimizirajo strokovnjaki za hrvaške spletne strani in uporabljajo besedo prevoditelj za optimizacijo spletnih prevajalnikov ali drugače povedano za spletne strani kjer ponujajo brezplačne prevajalske storitve .
Torej lahko sklepamo, da je beseda prevoditelj zelo uporabna beseda za optimizacijo spletnih strani, hkrati pa je beseda prevoditelj med pogosto uporabljenimi besedami, ki jo  uporabniki vtipkajo v brskalnike, saj je veliko nekih trenutkov in priložnosti, kjer samo za grobo razumevanje tujega besedila dejansko potrebujejo prevoditelj. Če pa bi seveda potrebovali kakšen boljši prevod, pa bi se morali odločiti za prevajanje v prevajalskih agencijah, s čimer bi si lahko le zagotovili prevod, ki bi ga lahko kdaj tudi uporabili za kakšen drug namen in ne le za razumevanje.