Home » Storitve in gradbeništvo » Prijava poškodbe pri delu mora biti pravilno narejena

Prijava poškodbe pri delu mora biti pravilno narejena

 

Se je vašemu zaposlenemu pri opravljanju delovnih nalog zgodila nesreča? Je poškodovan? Potem naj se čim prej naredi prijava poškodbe pri delu. Seveda mora zaposleni tudi v bolnišnico na pregled, hkrati pa naj delodajalec poskrbi za to, da se prijava poškodbe pri delu naredi čim prej po tem, ko se je zgodila nesreča pri delu in da se zaposlenemu izplača ustrezna odškodnina, saj konec koncev kar nekaj časa ne bo moral opravljati delovnih nalog, hkrati tudi bolniško nadomestilo ni tako visoko, da bi se lahko reklo, da je z njim možno lagodno preživeti in prav je da, se mu izplača čim višja možna odškodnina. Je pa tako, če sploh želite začeti ta postopek, da bo zavarovalnica, zaposlenemu izplačala odškodnino, se mora narediti na povsem pravilen način prijava poškodbe pri delu.

Prijava poškodbe pri delu je enostavna za izpolnjevanje, vendar pa lahko naredite tudi bistvene napake

V kolikor se s prijavo niste še nikoli ukvarjali, se morate zavedati, da kolikor zavarovalnica obljublja visoke odškodnine, da je vseeno najbolj pomembno tu, kako se je sam postopek, torej sama prijava poškodbe pri delu naredila. Že če ste naredili eno povsem majhno napako, medtem ko se je izpolnjevala prijava poškodbe pri delu, lahko zaposleni ostane povsem brez nadomestila ali pa je le – ta bistveno manjši kot bi lahko bil.

nesreča pri delu

Mnogi pravijo, da je prijava poškodbe pri delu povsem logično pripravljena in da za njeno izpolnjevanje pa res ne potrebujejo nobene pomoči, vendar pa resnici na ljubo, kljub temu, da se je zavarovalnica in država v zakonih potrudila, da je prijava poškodbe pri delu enostavna za pripravo in izpolnjevanje, pa je lahko že en sam majhen napačen oz. netočen izraz dovolj, da prijava poškodbe pri delu sploh ne bo uspešna ali pa bo zaposleni dobil bistveno manj, kot bi lahko dobil, zato si le priskrbite strokovno pomoč.