Home » Storitve in gradbeništvo » Ravne strehe so vedno bolj moderne

Ravne strehe so vedno bolj moderne

 

Potreba, da se izolacija strehe izvaja na ravni strehi, je iz dneva v dan vedno bolj na udaru, saj se vedno več poslopij, predvsem, ko gre za večje proizvodne objekte, gradi z ravno streho, in sicer so to v večini primerov betonske strehe. Zato je zelo pomembno tudi, kako se bo izvedla izolacija betonske strehe, saj je postopek nekoliko drugačen, kot je to izolacija strehe z naklonom.

Na videz gre za bolj enostaven postopek, oz. če nič drugega je vsaj manj nevaren, saj se delavci, katerim je izolacija betonske strehe zaupana, sprehajajo po ravnem in ne po naklonu, zaradi česar je možnost padca s strehe za kar nekaj % zmanjšana. Izolacija strehe iz betona, se v največ primerih izvaja s knauf materiali iz z uporabo kamene volne. Takšna izolacija je odporna proti gorljivosti, saj je tališče materiala nad 1.000°C, je izredno dobra zvočna izolacija, ima lastnost trajne dimenzijske obstojnosti.

Ta izolacija strehe je tudi zelo dobro odporna na mikroorganizme, dobro odbija vodo, nudi izredno dobro toplotno izolativnost in paroprepustnost ter je zdravstveno in ekološko neoporečna. Čeprav se sliši dokaj enostavno, saj je potrebno zgolj knauf plošče oz. kameno volno položiti po ravni strehi, vam vseeno priporočam, da delo prepustite strokovnjakom, ki zares točno vedo kaj počnejo, saj v kolikor je izolacija strehe zares pravilno narejena, boste v vašem poslopju imeli bistveno manjše stroške ogrevanja ter porabe elektrike. Strošek, ki ste ga porabili, da se je izolacija strehe izvedla, pa se vam bo povrnil zgolj v nekaj letih.