Home » Storitve in gradbeništvo » Si denar izposoditi v zastavljalnici ali banki?

Si denar izposoditi v zastavljalnici ali banki?

 

Veliko je ljudi, ki danes kljub boljšim gospodarskim razmeram še vedno nikakor ne uspejo priti na zelo vejo in še vedno pride kak mesec do tega, da nikakor ne uspejo plačati vseh obveznosti in tudi kupiti vsaj nekaj hrane.

V takih primerih, ko pride do takšne situacije le kak mesec na leto, je zastavljalnica in posojilnica najbolj primerna rešitev. Razlog za to je v tem, da zastavljalnica da gotovino takoj, da ni treba dokazovati tega in drugega priliva in čakati na odobritev, temveč zastavljalnica gotovino izplača takoj.

Da pa je v takšnih primerih zastavljalnica in posojilnica boljša rešitev, kot je banka, pa je razlog v tem, da si ne moremo izposoditi preveč denarja, razen v primeru, da se zastavi predmet res visoke vrednosti. Vendar pa to za premostitev kratkoročnih finančnih težav ni potrebno. Problem v bankah je tudi v tem, da kaj hitro lahko tudi ponudijo višje posojilo od potrebnega, kar je sicer začasno super, nikakor pa to ni dobro na dolgi rok, saj višji kot je znesek posojila, več obresti bo treba plačati.

Hkrati pomeni to tudi, da se bo kredit vračal daljše časovno obdobje, zastavljalnica pa zahteva poplačilo v enem obroku, kar posojilojemalca tudi prepriča, da si ne izposodi preveč, saj bo moral vrniti v enkratnem znesku. Seveda pa je za višje vsote veliko boljša rešitev banka kot pa zastavljalnica, vendar pa je treba v banki dokazovati, da je posameznik sposoben plačevati mesečne obroke kredita, pri čemer pa se jasno upoštevajo le uradni prilivi, neuradni pa seveda ne, pa čeprav so le – te mnogo višji.