Home » Lepota in zdravje » Strije blažijo sodobna tehnika in sodobni pristopi

Strije blažijo sodobna tehnika in sodobni pristopi

 

Strije lahko blažijo sodobna tehnika in sodobni pristopi. Strije so spremembe kože na različnih delih telesa. To so roke in ramena pri moški populaciji, pri ženskah pa se pojavljajo na prsih, stegnih, zadnjici in trebuhu. Videz kože je od nekdaj zelo pomemben, zato se na tem področju neprestano razvija ter išče nove pristope in načine zdravljenja kožnih nepravilnosti.

Medicinski in naravni načini odstranjevanja strij

Lasersko odstranjevanje, ultrazvočno odstranjevanje, kemični piling, elektrostimulacija, lipomasaža in biokibernetska nega kože, mikroinjekcije, mazila, geli in losjoni so paleta možnosti za odpravljanje kožnih nepravilnosti kot so strije.
Za lasersko odstranjevanje je značilno, da gre za neboleče, vendar invazivne postopke. Po njih so strije komaj vidne, vendar moramo poskrbeti za nekaj mesečno zaščito mest posega pred soncem. Ultrazvočno odstranjevanje je kozmetično estetska metoda, s katero se spodbuja ponovno prekrvavitve brazgotine ter s tem zaraščanje in obnovo tkiva. Metoda je neboleča, rezultat je odvisen od globine strij, starosti ter prirojene elastičnosti in strukture kože. Kemični piling velja za dokazano dober postopek pri sveže nastalih strijah. Z njim se spodbudi ponovno tvorbo kolagena ter motiviranje obnavljana kože. Elektrosimulacija je metoda, s katero se izboljšuje elastičnost kožnih in podkožnih vlaken ter stimulira periferno prekrvavitev. S tem postopkom se izboljša tonus kože, strije so manj opazne. Biokibernetska nega kože je metoda, ki pospešuje krvni obtok, stimulira pretok limfe ter povečuje pretok energije v celicah. Mikroinjekcije vnašajo v kožo snovi, ki spodbujajo tvorbo elastina in kolagena. Injiciranje glikolne kisline spodbuja obnavljanje kožnih celic povrhnjice ter posledično zmanjšuje vidnost brazd. Mazila so najbolj učinkovita za sveže, novo nastale strije rdeče barve. Biodermogeneza velja za naravno metodo, ki združuje piling, hranjenje kože, regeneracijo in masažo. Odmrlo kožo v predelu strije odstrani piling, sledi pospešitev prekrvavitve z hranjenjem, regeneracija spodbudi razmnoževanje celic, masaža pa aktivira drenažo toksinov ter vzpostavi normalen kožnih pH faktor na poškodovanih delih.