Home » Prosti čas, šport in zdravje » Tekaške smuči postajajo vse bolj priljubljene

Tekaške smuči postajajo vse bolj priljubljene

 

tekaške smučiZanimivo je, da tek na smučeh šele v zadnjih letih pridobiva na priljubljenosti in se uveljavlja med rekreativno publiko. Glede na to, da potrebujemo le tekaške smuči in zasneženo površino, bi verjetno pričakovali nekaj več navdušenja nad to dejavnostjo, a stanje se vsekakor izboljšuje. V zadnjem času je povpraševanja več, posledično je bolj razvita tudi ponudba smuči in opreme za tek na smučeh. Veliko smučarjev pa s tekaškimi zamenja alpske smuči ali pa se na tekaških smučeh le za trenutek oddahne od belih strmin.

O priljubljenosti teka na smučeh pri nas pričajo tudi razna rekreativna tekmovanja, ki jih preko zime ne manjka. Večinoma gre za ljubiteljske projekte lokalnih skupnosti, ki pa so vseeno zelo dobro organizirani, nekateri tudi povezani v pokale. Ker profesionalni tekmovalci seveda tekmujejo ločeno, so takšne prireditve izpeljane v prijateljskem duhu in v rekreativni konkurenci, kot nalašč za tiste, ki se teku na smučeh ne posvečajo s pretirano resnostjo.

Še bolj priljubljen pa je tek na smučeh za tiste, ki se želijo le občasno sprostiti in uživati na snegu. V tem primeru imamo na voljo celo vrsto urejenih prog, ki so posebej dobro zastopane v bližini večjih smučarskih središč, predvsem na Gorenjskem. Piko na i takšnim izkušnjam doda ponudba izposoje opreme, ki zelo olajša udejstvovanje v tej rekreativni aktivnosti. Ni se treba namreč ukvarjati z nakupom opreme, tekaške smuči si preprosto izposodimo in po koncu teka vrnemo.

Seveda pa so na voljo tudi privlačne ponudbe tekaških smuči in preostale opreme. Trgovci prepoznavajo zanimanje vedno širše publike za tek na smučeh, s tem pa v svojo ponudbo uvrščajo vedno večjo izbiro smuči in opreme za tek na smučeh. Ker je pri tem športu veliko odvisno od tehnike, je zelo pomembna tudi pestra izbira opreme, prav tako je ključno, da imajo začetniki prilagojeno opremo, primerne tekaške smuči pa morajo seveda imeti na razpolago tudi zahtevnejši rekreativci. V nekaterih športnih trgovinah je ponudba opreme za tek na smučeh res impresivna.