Home » Gume, avto » Trpežni in vzdržljivi nosilci za smuči

Trpežni in vzdržljivi nosilci za smuči

 

Sezona smučanja in deskanja na snegu se naglo bliža. Sedaj lahko še izkoristimo nekaj relativno toplih dni za kolesarjenje v naravi, kasneje pa moramo že začeti načrtovati izlet na smučišče. Za transport kolesarske in kasneje smučarske opreme, potrebujemo obilo prostora. Najbolje je, da predmete pritrdimo kar na streho avtomobila. Na ta način pridobimo več prostora v prtljažniku in obenem več prostora za naše potnike. Montaža strešnih nosilcev je hitra in enostavna ter zahteva le nekaj minut naše pozornosti.

Tipski ali univerzalni?

Na voljo so tipski in univerzalni nosilci za smuči (spletna trgovina Withcar.si). Med seboj se razlikujejo povečini le v tem, da so univerzalni primerni za različne modele in znamke vozil, tipski pa le za eno. Obe vrsti sta izdelani bodisi iz jekla, bodisi iz aluminija. Material je odvisen od namena uporabe in predvidene nosilnosti. Tako univerzalni, kot tudi tipski se prilegajo obliki vozila in ga estetsko dopolnjujejo. Obenem poskrbijo za aerodinamičnost in nemoteno vožnjo, ne glede na dodatno obtežitev.

Privlačen dizajn

Univerzalni in tipski nosilci za smuči so lepega dizajna in enostavni za nameščanje. Prilagajajo se obliki vozila in imajo posebne vstavke za preprečevanje poškodb vozila. Enostavno se pritrjujejo, saj imajo samo eno fiksacijsko točko. Dodatno pritrjevanje ni potrebno. Smuči so med vožnjo popolnoma varne in trdno pritrjene. Zaradi višjih hitrosti ali vožnje po neravnem cestišču, ne bodo omahnile. Prav tako ne bodo oddajale glasnih zvokov ali tresljajev zaradi upora vetra.

Enostavno nameščanje

Pri nakupu je pomembno, da se nosilci za smuči enostavno namestijo na vaše vozilo. Pritrjevanje nosilca na vozilo je lahko s pomočjo vijakov ali magneta. Ne glede na vrsto pritrjevanja, pa mora biti nameščanje smuči enostavno. Smuči preprosto namestimo na nosilec in jih fiksiramo na eni fiksacijski točki. Dodatno jih zaščitimo tudi s posebnim zaščitnim sistemom proti kraji. Pri transportu različnih velikosti in teže tovora je pomembno, da je teža enakomerno razporejena po površini strehe za izogib nesreči.