Home » Ostalo » Tudi pinjenec je vedno bolj priljubljen

Tudi pinjenec je vedno bolj priljubljen

 

Na trgovskih policah lahko v zadnjem času zasledimo veliko novosti, predvsem tistih, ki so povezane s hrano. Izjemno priljubljeno je postalo, da se ves čas ukvarjamo s tem, kaj je zdravo in kaj je nekoliko manj zdravo in kaj sploh ni zdravo. Obstajajo številne teorije, ki so med seboj lahko v velikem nasprotju. Pri tem pa je najbolj pomembno to, da imamo zdrav razum in da sami presodimo, kaj je zdravo in kaj ne, predvsem za nas in za naše najbližje. Med izdelki, ki so v zadnjem času postali in, je tudi tako imenovani pinjenec, ki velja za mlečni izdelek. Na prvi pogled deluje kakor jogurt, saj je pakiran na povsem isti način. Njegova priljubljenost pa je velika, ker tudi strokovnjaki menijo, da je izjemno zdrav.

Pinjenec je mlečni izdelek

Pinjenec postaja vedno bolj priljubljen tako pri mladi kot tudi starejši generaciji. Raziskave so pokazale, da gre za izjemno zdravo živilo, ki je sestavljeno predvsem iz beljakovin, ki pa zdravju nikakor niso škodljive. Še več, mnoge študije so dokazale, da je najbolje, če uživamo predvsem beljakovine. Za njih je značilno tudi to, da nam kot take ponujajo tudi izjemen občutek sitosti, posledično pa na tak način lahko tudi izgubimo odvečne kilograme. Pinjenec se tako priporoča tudi s strani največjih strokovnjakov prehrane, ki nam priporočajo, da ga lahko uživamo skozi ves dan. Pri tem poudarjajo, da nam nikakor ne more škoditi.

Pinjenec kot samostojna jed

Pinjenec je že sam po sebi izjemno nasiten, njegov okus in videz pa torej močno spominjata na jogurt ali pa na kislo mleko. Mnogi ga uživajo povsem samostojno, najpogosteje zgodaj zjutraj in tudi ob večerih. Vse pogosteje ga opažamo tudi na mizah tistih, ki se prehranjujejo izključno samo z zdravo prehrano. Že zaradi tega lahko vemo, da bo dobro koristil tudi nam in našemu zdravju.