Home » Jezikovna šola » Učenje angleščine za otroke: igranje vlog

Učenje angleščine za otroke: igranje vlog

 

Naj bo učenje igra! Otroci se radi preizkušajo v različnih vlogah, zato je to eden izmed dobrih načinov učenja angleščine. Starši se pogosto trudijo biti dober vzgled, saj vedo, da jih njihov otrok opazuje in bo njihove geste oponašal. Pri učenju drugega jezika pa starše prav ta sposobnost oponašanja skrbi. Skrbi jih, da bodo otroci njihove napake vzeli za svoje in jih bodo samo upočasnjevale pri napredku.

Ne skrbite zaradi napak! Dejstvo, da otroci radi oponašajo in  jim gre to dobro od rok, lahko izkoristite za učenje angleščine. Namesto, da si situacijo samo predstavljate, jo lahko tudi uresničite; nakupovanje, naročanje sladoleda, kupovanje vstopnic za v kino in podobno. Zagotovo imate doma veliko idej in igrač in lahko vsako situacijo odigrate tudi doma.

Primer: Igrajmo se trgovino! Pripravite trgovino in povabite svojega otroka (v igranje lahko vključite celotno družino in prijatelje). Pripravite si seznam predmetov, ki jih prodajate in zapišite angleško besedo poleg njih. Napišite jih na tablo ali risalni list ter postavite na vidno mesto, to bo dalo otroku ideje za pogovor in uspešen nakup.  Še več idej in povezave do spletnih strani z vajami v angleščini najdete na anglescina.org.