Home » Prosti čas, šport in zdravje » Zabavni trampolini so na voljo v več različnih velikostih

Zabavni trampolini so na voljo v več različnih velikostih

 

trampolinSe tudi vi odpravljate v nakup za trampolini, pa niste čisto prepričani, kakšno velikost bi si izbrali? No, v ta namen je nastal tudi tale članek, saj bomo v njem govorili o stvareh kot je ponjava za trampolin, ter kako izbrati pravilno velikost le-te. Če ne veste, kaj to sploh je, vam lahko povemo, da trampolini brez njih niso trampolini, ampak le obroči, v katere lahko skočimo. Vidite, ponjava za trampolin je torej najpomembnejši sestavni del, saj je le-ta tista, ki nam omogoča nenehno poskakovanje. To pa ni nič drugega kot le blazina, ki je narejena iz trpežnih materialov, katere potem pritrdimo na vzmeti. Zdaj pa, ko vemo, kako so trampolini sestavljeni, pa si poglejmo, kako izberemo tistega pravega.

 

Kateri trampolini so primerni tako za odrasle kot tudi za otroke?

Tako kot smo si po velikosti različni ljudje, se tudi trampolini razlikujejo drug od drugega po dolžini premera. Obstajajo namreč zelo majhni ali mini trampolini, kateri so namenjeni za vsakodnevno vadbo tako zunaj na vrtu kot notri v dnevni sobi, saj so lahko prenosljivi in majhni, da jih z lahkoto skrijemo v kak kotiček. Seveda pa so nam na voljo tudi gromozanski trampolini, kateri pa so izključno namenjeni za zunaj, razen če nismo lastniki gradu, v katerem je tudi ogromna terasa.

Za enkrat pa bomo predvidevali, da nihče od nas ni lastnik gradu in torej priporočamo, da se večje trampoline postavlja le zunaj na vrtu. No, že samo to lahko olajša izbiro. Če pa to še ni dovolj, pa je vredno razmisliti, ali ga boste uporabljali samo vi in za telovadbo ali ga bodo uporabljali otroci za igranje? Če je je namenjen bolj za otroke, potem so trampolini, ki so narejeni za zunaj (torej tisti večji) sigurno boljši. Ne pozabite pa zraven kupiti še varnostne mreže, saj se otrokom hitro lahko kaj zgodi, tako pa jih bo mreža zaustavila, mi pa lahko v miru pijemo svojo kavo ali pivo.