Home » Turizem » Zakaj taka cestnina Hrvaška pojasnjuje s sledečimi odgovori

Zakaj taka cestnina Hrvaška pojasnjuje s sledečimi odgovori

 

avto-magazinNačrtujete potovanje na Hrvaško in vas zanima, kakšna je sama cestnina Hrvaška pa te informacije ne skriva in je zato nadvse priporočljivo, da se popotniki o takih in tem podobnih rečeh pozanimajo še pred samim odhodom? Saj ravno tako kot cestnina Hrvaška in njeni zakoni postajajo vedno večji trn v peti. Glede na to, da zna biti tečna že samo cestnina Hrvaška tudi ne olajšuje ravno, ko se slovenski popotniki odpravljajo na dopust. Ne samo, da čakalne dobe lahko trajajo ure in ure, moramo biti tudi pripravljeni na kakršna koli druga presenečenja, saj tako kot slovenska cestnina Hrvaška tudi konstantno spreminja pogoje in pravila, katerih se je potrebno držati ali pa nam bodo cestninski policisti zagrenili dopust.

 

Razlogi, zakaj je za različna vozila različna cestnina Hrvaška pojasni takole

Zakaj enostavno torej ne more biti za vsa vozila enaka cestnina Hrvaška pojasnjuje tako, da razdeli oziroma loči vsoto, ki jo boste plačali glede na to, kako visoko je vaše vozilo. Če imate motorno vozilo, potem bodo jasno cestnine nižje kot v primeru, če imate osebno vozilo. To pa še zdaleč ni vse. Namreč tako kot je višina tista, ki diktira kakšna bo cestnina Hrvaška ločuje cene cestnin tudi po tem, koliko osi ima vaše vozilo, koliko tehta in ne nazadnje, če imate zraven še priklopno vozilo (za katere pa tudi šteje, koliko osi ima). Če pa pomislimo, je vse skupaj precej logično, saj je kar nekako normalno, da bodo tovornjakarji, ki potujejo skozi mejo, imeli veliko večje stroške, katere pa načeloma tako ali tako krije podjetje, za katerega delajo. Ampak pustimo to.
Če torej nameravate ali planirate počitnice na Hrvaškem, potem je vsekakor priporočljivo, da se pozanimate, katera pot bi vam najbolj ustrezala, tako časovno kot tudi denarno, saj se spreminja tako cestnina Hrvaška pa s tem tudi vedno bolj zaostruje svoje meje.