Home » Dom in varnost » Zaščita lesa z oljem naj bi bila dobra, pa je res?

Zaščita lesa z oljem naj bi bila dobra, pa je res?

 

silvaproduktKaj je dobro pri raznih oljih, ki veljajo tudi kot izredno dobro zaščitno sredstvo lesa in tisti, ki so za takšno zaščito že slišali, jo tudi pohvalijo? Olje je mastno, kar pomeni, da se ta maščoba vsaj deloma vtre v les in to pomeni, da je les zaščiten pred vlago, ki je škodljivec lesa številka ena. Vse lepo in prav do tega trenutka, ko pridemo do ugotovitve, da se, kakor koli pridelana sintetična olja za ta namen, spirajo in jih je zato potrebno obnavljati. To seveda pomeni, da je treba vsakič tudi zadeti ravno pravi trenutek, da se zaščita lesa z oljem nanese na površino lesa, kar pa je nemogoče ugotoviti. Ko že vidite enkrat špranje, skozi katere pronica voda v les, je les že navlažen. Seveda je takrat najbolje, da se oljna zaščita lesa nanese, ampak v lesu je že vlaga, torej ne moremo reči, da je takšna zaščita lesa najboljša možna.

 

Kakšna in katera zaščita lesa z oljem pa je dobra?

Gre za novost na tržišču, to je izdelek Silvacera vosek, ki se ga nanese le enkrat v življenjski dobi lesa in to je to. Nikakršna obnavljanja niso potrebna, ko pa ga enkrat nanesete na les, pa mu s tem podaljšate življenjsko dobo za kar 2 – 3 krat. Edino pazite, da les ne bo v konstantnem stiku z vodo, torej da les ne bo v potoku, jezeru, bajerju, vodi ali celo v zemlji, če pa se ta zaščita lesa nanese na okna, ograje teras, zunanja lesena igrala, vrata in podobno, pa ste lahko prepričani, da bo zaščita lesa večna.

Hkrati je velika prednost, ki jo ima Silvacera vosek tudi v tem, da ni strupen, da ne hlapi, ni zdravju škodljiv, kar pomeni, da ga lahko uporabite tudi v stanovanju, je pa ta zaščita lesa v osnovi brezbarvna, za vse ljubitelje naravnega izgleda lesa, ali pa tudi barvna.