Home » Dom in varnost » Ali so cene pohištva previsoke

Ali so cene pohištva previsoke

 

Pani designOdgovor na vprašanje, ali je pohištvo predrago, je zelo težak. Če bi takoj dejali, da je neko pohištvo predrago, ne bi upoštevali vseh dejavnikov, ki vplivajo na ceno pohištva. Torej pomeni, da moramo najprej ugotoviti, kaj je razlog za ceno, ki jo ima pohištvo, šele nato pa lahko ugotavljamo, ali je pohištvo predrago. Del razloga lahko iščemo tudi v zgodovini mizarstva.
Ko ugotovimo razloge za ceno, pa moramo primerjati to pohištvo s podobnim in tako ugotovimo, ali ima prodajalec naše želeno pohištvo dražje, kot ga ima drug prodajalec. Pa vendar je potrebno vedno upoštevati, kakšni so stroški materiala in drugi proizvodni stroški. Za nekatero pohištvo pa lahko že na prvi pogled rečemo, da predrago, za drugo pa, da je zelo ugodno.

Seveda je veliko odvisno od vrste materialov iz katerih vam mizarji pohištvo lahko izdelajo. Veliko ljudi ima takšno razmišljanje, da je katera koli vrsta pohištva kupljena pri mizarju zelo draga. Če gledaš le na cene, potem to verjetno drži, saj v trgovini s pohištvom tako visokih cen nimajo. Vendar se takšni ljudje ozirajo le na ceno in ne tudi na kvaliteto. Če pogledate nekoliko bolj iz vidika kakovosti, boste videli, da so izdelki, ki jih kupite pri mizarju na sploh neprimerljivi glede na izdelke kupljene v velikih trgovskih centrih. Zaradi tega so mizarji zelo cenjeni med vsemi, ki si želijo takšnega pohištva, ki bo imelo bolj masiven videz in bo tudi že dajalo videz kvalitetnega pohištva in ne nekih cenenih izdelkov.