Home » Dom in varnost » Materiali za pisarniško pohištvo

Materiali za pisarniško pohištvo

 

»Poglej kako je opraskana miza, pa tale madež sploh ne gre ven. Tudi blago na dve leti starem pisarniškem stolu se že cefra. Da niti ne gledam povešenih vrat na omarah.« Vse to in še marsikaj je posledica nepravilne izbire pisarniškega pohištva kot tudi slabih materialov. Ko kupujete, vas oči seveda zavedejo s svojo »govorico«. Potem pa je prepozno. In velikokrat tudi predrago. Boljše da na selitev takega pohištva niti ne pomislite.Če odmislim bogato pisarniško pohištvo, katere si običajno ne kupujemo za operativno delo, je najboljši izbor materialov za leseni del pohištva še vedno iveral. Iverica je po posebnim postopku pobarvana (dekorativni del) in na to je dodan sloj melamin smole. Melamin smola zaščiti površino pred obrabo do določene mere (koničasti predmeti seveda naredijo svoje). Enaka smola je tudi sestavni del ultrapasa, ki pa je seveda spet izdelan drugače – za še večje obrabe. Na koncu robove obrobijo z zelo trpežnimi poliesterskimi trakovi.

Ostali materiali kot furnirane lesne plošče so dekorativno sicer bolj bogate, vendar manj trpežne. Ultrapas je bolj trpežen, vendar daje izgled kuhinjskega pulta. Oboje pa je tudi veliko dražje. Steklene mizne površine pa so zelo hladne in trde na otip. Še nihče se ni pohvalil z njimi, razen če so bile kupljene samo za gledat.

Na drugem mestu je okovje za pisarniško pohištvo. Spone (panti) slabe kvalitete vam ne bodo dolgo služili. Jih pa  boste dobili pri nizkocenovnih pisarniških omarah. Povešena vrata so prvi odraz te napake. Grdo za pogledat in poslušat. Da ne govorim o vodilih pisarniških predalov. Tisti na kuglice, ki že kmalu letijo sem ter tja, ter ličnice, ki niso pravilno pritrjene in vam ostanejo v rokah, niso na dolgi rok.

Pri pisarniških stolih je potrebno paziti, kakšna kolesa vam dobavijo zraven. Plastična vam uničijo tako parket  kot tudi laminat. Zahtevajte gumijasta, ali pa jih čimpreje sami zamenjate.

Vas zanima tlorisna skica postavitve pisarniškega pohištva?