Home » Turizem » Plaža v Portorožu – dodaten razlog za obisk slovenske obale

Plaža v Portorožu – dodaten razlog za obisk slovenske obale

 

hotel-maritaPortorož z okolico ponuja številne možnosti za turiste, od vrhunskih hotelov in poslovnega turizma ter kulinaričnih doživetij, mnogi tja zaidejo tudi zaradi odličnih plaž v Portorožu. V okolici mesta jih je na voljo kar šest, med njimi pa najbolj izstopa centralna plaža v Portorožu, ki se nahaja neposredno na portoroški rivieri in je dostopna tako z lastnim kot z javnim prevozom, po promenadi pa se lahko sprehodite po Portorožu in sami ocenite, katera plaža v Portorožu vam bo najbolj všeč, saj jih je v neposredni bližini kar nekaj.

 

Katera pa je najlepša plaža v Portorožu?

Ta plaža v Portorožu se nahaja blizu hotelov, odprta je sezonsko, od sredine junija do konca avgusta, je brezplačna, velika in ima dve različni vrsti površin. Ob morju, kjer se nahajajo ležalniki in senčniki, je pesek, na voljo je tudi travnata površina. Dostopna je tudi osebam s posebnimi telesnimi potrebami, na voljo je zdravniška pomoč. Na plaži so na voljo tudi pripomočki za športne dejavnosti, prav tako je odlično izhodišče za adrenalinsko sprostitev na vodi. Prav tako je poskrbljeno za najmlajše, saj imajo poleg uživanja v vodi na voljo igrala na prostem in v vodi. Plaža v Portorožu je čista in urejena ter je že prejela priznane nagrade za svojo urejenost, zato bosta tako območje okoli ležalnikov, kot tudi voda, vedno čista. Ker vstopa na plaže v Portorožu in drugje na slovenski obali več ni možno zaračunati, vstopnine ni, vsi obiskovalci pa imajo možnost najema ležalnikov in druge opreme. Proti plačilu so na voljo tudi sanitarije, ki se nahajajo znotraj kompleksa plaže.

Pri poletnem obisku slovenske obale torej ne gre spregledati Portoroža z vso raznoliko ponudbo, predvsem riviere s hotelskimi kompleksi, ki ponujajo odlične storitve, vključno s plažami. Te so med najbolj urejenimi na slovenski obali.

Glede na ponujeno je res centralna plaža v Portorožu dodaten razlog za obisk slovenske obale.