Home » Prosti čas, šport in zdravje » Prednosti in slabosti kina Drive-in

Prednosti in slabosti kina Drive-in

 

Kino Drive – in je postal najbolj popularen v poznih šestdesetih in v začetku sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Takrat se ni dalo prej pogledati razporeda prek spleta, kot lahko to storite danes, če obiščete razpored na strani Pavza! Kino Drive – in je bil še posebej popularen na podeželju, v Združenih državah Amerike. Kasneje so se ti kini začeli hitro širiti in je kmalu za tem narasla številka kinov Drive – in na štiri tisoč po vsej Ameriki, kar je seveda velika konkurenca.
Kino Drive – in je imel v preteklosti naslednje prednosti: če je šla v kino vsa družina, je lahko v avtu skrbela za dojenčka med gledanjem, če so ga imeli in kino Drive – in je bil idealen za prve zmenke.

Kino na prostemSlabost takšnega kina pa je bilo, da so se ti kini odprli šele, ko se je začel delati mrak. Zato je bilo manj dobička kot pri običajnem kinu. Kasneje so poskušali ustvariti ustrezne pogoje za ogled na dnevni svetlobi, kot so na primer veliki šotori, a žal to ni uspelo. Torej lahko štejemo tudi svetlobo pod glavno slabost takšnega kina. Prednosti pa so že zgoraj omenjene. Seveda je tako kot vsaka stvar tudi drive – in kino izumrl oziroma ni več tako popularen kot je bil včasih. Dejansko svoje velike popularnosti v Evropi ni dosegel nikoli, saj je bil takšen način gledanja filmov razširjen več ali manj le v Ameriki. V Evropi začuda to ljudi ni tako zelo pritegnilo, ko npr. drugi ameriški »izumi«, kjer je mišljen predvsem McDonalds, ki ga lahko v Sloveniji in celotni Evropi najdemo skoraj na vsakem »vogalu«.