Home » Okna, vrata in parketarstvo » PVC okna so zelo varčna

PVC okna so zelo varčna

 

Vsaka hiša mora biti zelo dobro izolirana. K izolaciji prispeva fasada hiše in varčna okna. Kakšne so funkcije oken?
Imamo jih zaradi svetlobe, ki mora prehajati v bivalne, oziroma delovne prostore. Omogočiti nam morajo prezračevanje prostorov. Ščitijo nas pred zunanjimi vplivi; od vremenskih in drugih. Tehnologija izdelave oken je zelo napredovala, zato so PVC okna zelo kvalitetna in se ljudje za nakup le teh tudi odločajo, saj nam nudijo vse zgoraj zapisano in še cenovno so dostopna veliko bolj v primerjavi z lesenimi.

Okna vranesic logoVsakodnevno nas opozarjajo, da je potrebno zmanjševanje porabe energije, ki je potrebna za ogrevanje prostorov. Potrebno je zmanjšati toplotne izgube. Zato morajo biti izolativna in hkrati je potrebno veliko izkoristiti sončno energijo. Stara je potrebno prenoviti in zelo dobra je odločitev za sodobna okna, ker imajo zelo veliko kvalitet. Imajo zelo majhne toplotne izgube, prepuščajo sončno sevanje in okna iz PVC-ja so zelo dobro zrakotesna. Ker z menjavo novih oken pozabimo, da so prejšnja slabo tesnila, se lahko velikokrat zgodi, da se nova okna iz PVC-ja lahko rosijo in lahko nastane nadležna plesen. To se pa zgodi zato, ker pozabimo na prezračevanje. Prejšnja so kar sama prezračevala prostore, tudi če jih nismo odpirali, ker so zelo slabo tesnila. Zato lahko na takšna okna namestimo prezračevalne sisteme.
Če želimo imeti zelo kakovostno vrsto oken moramo paziti na tri dejavnike. Okenski okvirji morajo biti vrhunsko izdelani, zasteklitev mora biti zelo kvalitetna in ne smemo pozabiti na okenska krila. Priporočljivo je, da se odločimo za dvojno ali, kar je še boljše, trojno zasteklitev. Enojne zasteklitve ne poznamo več. Če bomo dosegli toplotno prehodnost manjšo od 0,8Wm2 K , imamo kvaliteto na najvišjem nivoju.

Zato, če imamo takšna, ki nam ne tesnijo jih moramo takoj menjati. Vsi stroški se nam bodo v zelo kratkem času povrnili in ne bo nam žal. Kvaliteta bivanja se nam bo izboljšala, počutili se bomo veliko bolj prijetno in udobno.