Home » Dom in varnost » S Sintalovimi nasveti zastonj do varnejšega doma

S Sintalovimi nasveti zastonj do varnejšega doma

 

Običajno se ljudje zanašamo na to, da so naši domovi, stanovanja, avtomobili, garaže in drugo premoženje relativno varni. Raziskava o varnosti med Slovenci in Slovenkami je pokazala, da se tudi na splošno v svoji soseščini, mestu in državi počutimo varno. O ukrepih za zagotavljanje varnosti pričnemo resno razmišljati v trenutku, ko smo neposredno soočeni s posledicami vloma, tatvine ali podobnega kriminalnega dejanja.

V podjetjih za varovanje oseb in premoženja se dnevno srečujejo s tovrstnimi dejanji. V vodilni slovenski varnostni družbi, koncernu Sintal, dnevno posredujejo na preko tisoč alarmnih sporočil s protivlomnih alarmnih sistemov, ki so povezani z njihovim varnostno-nadzornim centrom. Svetovalci iz Sintala pravijo, da za varnost svojih domov lahko največ naredijo stanovalci sami. Biti pa morajo seznanjeni z ukrepi za varovanje doma in poskrbeti, da se jih upošteva. Presenetljiva večina ukrepov ne zahteva finančnih vlaganj.

Če imate alarmni sistem, ga vklopite!

Analize podatkov kažejo, da vlomilci izkoriščajo napake stanovalcev, ki slabo skrbijo za varnost svojih domovanj. Med največjimi napakami, ki ogrožajo varnost domov, so analitiki iz Sintala izpostavili puščanje ključev na skritih mestih, nevklapljanje alarmnega sistema ter zanemarjanje zaščite garaž in podobnih objektov.