Home » Storitve in gradbeništvo » Tečaj za varstvo pri delu

Tečaj za varstvo pri delu

 

Varstvo pri delu je zakonska obveza za vsako podjetje in vsakega zaposlenega, zato je nujno potrebno opraviti tečaj varstva pri delu, in sicer moramo tečaj varstva pri delu opraviti ob sklenitvi delovnega razmerja, predno smo razporejeni na novo delovno mesto, v kolikor se v podjetju uvajajo nove tehnologije ali nova sredstva za delo, kot tudi ob vsaki spremembi delovnega procesa, ki bi lahko pripeljal do spremenjenih pogojev za samo varstvo pri delu.

Sam izpit za varstvo pri delu vključuje tako varnost, kot tudi zdravje pri delu. Zelo pomembno je, da ta tečaj in na koncu tudi izpit delamo pred strokovno usposobljenimi osebami, od katerih bomo zares dobili tisto, kar v skladu s slovensko zakonodajo potrebujemo, oz. da bomo dobili najmanj toliko, ker če dobimo še kaj več, bo to samo bolje za nas, naše podjetje, predvsem pa za zaposlene v našem podjetju. Za uspešno opravljeno varstvo pri delu je tudi ključnega pomena, da nas poučujejo ljudje, ki imajo na tem področju dolgoletne izkušnje, ki so vedno dosegljivi in ažurni, ki bodo izobraževanje prilagodili glede na potrebe v vašem podjetju, ki bodo samo šolanje izvedli kar v prostorih vašega podjetja, ko vam bodo samo varstvo pri delu pokazali na vaših delovnih orodjih in vam dejansko cel proces izobraževanja prilagodili glede na vaše potrebe ter seveda tudi zakonskim zahtevam.

Torej, dejstvo je, da varstvo pri delu enostavno moramo opraviti, ker je kot prvo takšen zakon in kot drugo, ker želimo, da bodo naši zaposleni pri svojem delu sproščeni in tako bolj produktivni.