Home » Dom in varnost » Za zunanje talne ploščice izberite granitogres

Za zunanje talne ploščice izberite granitogres

 

Način gradnje se skozi leta spreminja, tako danes vedno večji pomen dobivajo balkoni in terase, na katerih ljudje preživijo kar veliko časa za sproščanje. Seveda pa so takšne površine izpostavljene velikim temperaturnim razlikam, pa tudi vsem ostalim vremenskim pojavom. Iz tega razloga je jasno in povsem logično, da morajo biti talne ploščice povsem drugačne kot v stanovanju, kjer je preko celega leta približno enaka vlažnost in temperatura. Če želite, da bodo talne ploščice na zunanjih površinah obstojne in enake vrsto let, potem se morate nujno odločiti za granitogres talne ploščice.

Le takšne so najbolj obstojne, njihova prednost je tudi v tem, da niso »občutljive« na temperaturne razlike, ne vpijajo vlage in so tudi zato odporne proti mrazu, hkrati pa so tudi bistveno bolj trdne. Glede na to, da pa hodimo po ploščicah kdaj tudi takrat, ko so vlažne oz. mokre, pa je seveda najbolje, če so granitogres talne ploščice tudi protizdrsne, kar najlažje dosežemo tako, da so talne ploščice bodisi manjših izvedb, saj že fuge preprečujejo deloma drsenje, ali pa da so mat ali reliefne izvedbe. Vsekakor pa je zelo dobro tudi pred nakupom preveriti, ali so talne ploščice primerne za zunanjo uporabo ali ne, še posebej če ne veste, kakšne oznake morajo imeti za takšno uporabo.

Zelo veliko ponudbe lahko dobite pri podjetju Keramoteka, kjer si lahko v spletnem katalogu pogledate celotno ponudbo, v primeru, da pa vseeno želite talne ploščice videti pred nakupom, pa se lahko dogovorite tudi za ogled.