Home » Storitve in gradbeništvo » Bi radi prevedli besedilo, pa za to ne bi plačali?

Bi radi prevedli besedilo, pa za to ne bi plačali?

 

Ker je svet postal globalna vas, v kateri smo vsi povezani tako ali drugače in tudi poslujemo med seboj in komuniciramo, je jasno, da tuji jeziki ne smejo biti težava. Res je sicer, da veliko ljudi govori angleški jezik, vendar pa še vedno ne vsi, zato je v nekaterih primerih vseeno potreben prevod, da se lahko sporazumemo. Seveda pa za splošno komunikacijo nihče ne pomisli, da bi moral za tak prevod plačati, saj je potrebno samo razumeti pomen besedila.

V takšnih primerih seveda vsak pomisli na zastonj prevajanje besedil, česar pa pri prevajalskih agencijah ni možno dobiti, saj vsak, ki prevaja, zahteva plačilo za svojo storitev. To je seveda popolnoma razumljivo, saj nihče ne želi delati brezplačno. Na srečo pa za zastonj prevajanje besedil obstaja rešitev, saj obstajajo na spletu že prevajalniki. Morate pa za takšno zastonj prevajanje izbrati čim boljši prevajalnik, saj čisto vsi niso dobri in jim manjka res zelo veliko gesel. Na primer kot eden najboljših od slovenskih ponudnikov se nahaja na strani spletni-slovar.com, ki je povsem identičen kot Google prevajalnik, le da pri tem našem malo lažje uporabljate orodje, ker je bolj pregleden in tudi vse je v slovenščini, česar pri Googlovem ne moremo v vsakem primeru trditi, ker je lahko nameščen tuj spletni iskalnik in v takem primeru je tudi vse v tujem jeziku.

Takšno zastonj prevajanje pa ima seveda nekaj pomanjkljivost, vendar pa za splošno komunikacijo povsem zadošča in ga ravno zaradi tega, ker je omogočeno zastonj prevajanje, uporablja res izjemno veliko ljudi.