Home » Lepota in zdravje » Depilacija bikini predela

Depilacija bikini predela

 

Brazilska bikini depilacija je vrsta voskanja, ki odstranjuje dlake z bikini predela. Običajna praksa je, da se odstranjuje popolnoma vse dlake na bikini predelu, tako spredaj kod zadaj.

Bikini depilacija se imenuje po državi Braziliji in sicer zato , ker od tam izvira moderna praksa depiliranja. Tam se seveda ne imenuje brazilska depilacija ampak test depilar.

V večini vzhodnih držav se odstranitev dlak šteje že kot oblika higiene.

Zgodovina navaja, da naj bi se voskanje bikinija oziroma bikini depilacija izvajala že v 17.stoletju

Zakaj bi se odločili za brazilsko bikini depilacijo?

Opravljena je načeloma hitro, prvi tretma traja okrog 40 minut, vsak naslednji pa samo še dobrih 20 minut. Vzdrževanje depilacije je enostavno, samo vsak mesec se oglasimo pri kozmetičarki in smo rešeni. Navadno britje je namreč potrebno skoraj vsak dan. Tudi cena je zato, glede na trajen rezultat, ko skoraj nimamo več poraščenega bikini predela zanemarljiva. Dlake namreč, po rednem depiliranju začnejo rasti počasneje in bolj redko, ker se z depilacijo odstrani celotna korenina. Marsikdo se ne upa odločiti za bikini depilacijo, ker mislijo, da je zadeva zelo boleča. Ampak dejansko zadeva sploh ni tako boleča, kot misli marsikdo,pokončani depilacij pa se marsikdo počuti sveže in izredno zapeljivo in mladostno.

Pri obisku salona za bikini depilacijo  smo seznanjeni z njenim celotnim postopkom.

Če želimo dobimo pri depilaciji tudi papirnate hlačke. V salonu se slečemo od pasu navzdol, nato se z specialistom dogovori o izgledu in željah. Delo spremlja tudi razkuževanje s primernimi izdelki, ki so primerni za intimno delo. Nato seveda sledi postopek bikini depilacije vse do končnega rezultata, na koncu pa je seveda potrebna tudi uporaba hladilnega dela, ki razdraženo kožo pomiri in hladi.

Bikini depilacija je vsekakor super stvar, pomembno je samo, da se je ne lotimo med menstruacijo, ravno zato, ker je telo takrat zelo občutljivo.