Home » Prosti čas, šport in zdravje » Koromač ali komarček, kaj je boljše?

Koromač ali komarček, kaj je boljše?

 

Ljudje si vedno želimo le najboljše, pa naj bo to katerakoli stvar že in tudi prav je tako, saj si vsi na planetu Zemlja zaslužimo izključno le najboljše stvari. Koromač ali komarček, kaj je boljše? Odgovor je preprost, koromač in komarček je ime za eno in isto rastlino, ki se ji v latinščini reče Foeniculum vulgare, ki je po naravi trajnica ter je takšna rastlina, ki tudi brez problema preživi zimo.

V največ primerih se komarček vzgaja kot enoletnica. Sejalni čas za komarček je proti koncu meseca maja ter v začetku junija, in sicer ga je potrebno posejati na sončna in dobro odcedna tla. Komarček sicer lahko raste skoraj kjerkoli in na kakršnikoli zemlji, ampak bolj mehke in nežnejše liste pa bo razvil zgolj v rudninsko bogatejših ter bolj s humozom polnih tleh.  Ko komarček sejemo, moramo upoštevati, da se ne mara z vsemi rastlinami, še posebej moramo biti pozorni, da ga ne posejemo v bližino koriandra in kopra, ker sicer lahko pride do medsebojnega opraševanja in bi tako nastala četrta rastlina, ki pa izgubi pomen prvih treh.

Komarček lahko doseže višino tudi do dveh metrov, zato moramo biti zelo pozorni kam ga bomo posejali. V Sloveniji največkrat doseže višino zgolj do 40 cm, lahko pa se zgodi, da zrase tudi večji. Ker ima globoko glavno korenino, ga ni prav enostavno izpuliti, zato moramo o tem razmišljati že prej ter opraviti redčenje, ko je rast še v zelo zgodnji fazi. Torej, koromač ali komarček je ena boljših rastlin.