Home » Dom in varnost » Pohištvo za kopalnico

Pohištvo za kopalnico

 

Ko dodajamo pohištvo v kopalnico, nam lahko to olajša življenje na mnogo načinov. S tem uredimo kopalnico in izgled obenem pa dodamo nove funkcionalnosti, kot je več prostora za shrambo. Kopališko pohištvo obstaja v ogromno različnih izvedbah in je lahko dokaj velik zalogaj, če se nakupovanja odločimo lotiti sami. V tem kratkem vodiču bi vam radi predstavili nekaj smernic po katerih se lahko zgledujete, ko se odločate za prenovitev kopalnice.

Izmerimo kopalnico

Da bi vedeli s čem imamo opravka, moramo prvo odmeriti prostor, ki ga želimo opremiti. Najhuje je, če najdemo idealno pohištvo in nato ugotovimo, da nam je zmanjkalo nekaj milimetrov prostora za vgradnjo. Za lažjo predstavo si lahko naredimo tloris kopalnice, da se lažje odločimo, kam bomo postavili stvari.

Sestavljanje pohištva

Na izbiro imamo lahko pohištvo, ki je že sestavljeno in tako, ki ga moramo sami sestaviti. Pohištvo, ki je sestavljeno lahko samo prenesemo v prostor in je že pripravljeno. Če ga pa moramo sami sestaviti, pa bomo verjetno potrebovali dodatna orodja.

Pohištvo za kopalnicoStil naše kopalnice

Morda je še bolj kot samo pohištvo pomemben stil, ki si ga bomo izbrali. Lahko, da naša kopalnica že ima določen motiv in moramo izbrati pohištvo, ki bo temu primerno. Včasih pa kopalnica nima že izrazitega stila in ga bo kopalniško pohištvo dodalo. Vsekakor se potrudim, da bo v skladu s stilom, ki ga ima vaša hiša.

Lahko si nabavimo pohištvo z kolesi, ki ga lahko po želji premikamo iz kota v kot. Tako pohištvo je najbolj pogosto v obliki kabinetov na katere lahko pospravimo stvari, kot so šamponi, sveče, rože ter ostali okraski. Za kote, kjer ni veliko prostora lahko postavimo kompaktne kabinete, kamor pospravimo brisače in drugo kopalniško opremo. Tako maksimalno izrabimo prostor, ki drugače sam po sebi ne bi bilo uporabno.

Police v kopalnici?

Velikokrat se v kopalnici znajdemo v situaciji, kjer želimo kaj obesiti ali odložiti. Police so kopalniško pohištvo, ki nam omogočajo, da odlagamo stvari na njih po želji. Poleg tega so zelo prilagodljive, saj jih lahko kupimo v mnogih oblikah, kot so: kotna, lebdeča, nizka in visoka. Po navadi imamo na voljo 2 ali več polic, ki jih lahko spremenimo v predale ali obešalnih za brisače.

Ogledalo je pomembno

Ogledalo je središče mnogokatere kopalnice in če je opremljeno s priročno poličko, kamor lahko odlagamo stvari je toliko bolj uporabno. Pod uporabno kopalniško pohištvo seveda spada tudi ogledalo, ki ima lahko tudi vgrajene luči. Tako dobimo kompakten, vendar učinkovit vir svetlobe za našo kopalnico.