Home » Storitve in gradbeništvo » Vam lesene hiše iz brun pričarajo nasmeh na obraz?

Vam lesene hiše iz brun pričarajo nasmeh na obraz?

 

Se še spomnite svojega otroštva ali pa prijetnih in sproščujočih počitnicah tudi zaradi zgradbe, kjer ste jih preživeli, ta zgradba pa je bila narejena iz lesa in ste se počutili kot doma oz. v sanjah? Če se, potem so bile to po vsej verjetnosti lesene hiše iz brun, saj ravno lesene hiše iz brun najbolj vzbujajo občutek domačnosti, topline in na splošno prijaznega okolja.

Les je material, ob katerem se večina počuti izredno dobro, če pa imamo možnost nekaj dni preživeti v leseni hiši, pa si to večina zapomni za celo življenje. Danes ravno zaradi vsega tega občutka in tudi spominov lesene hiše pridobivajo spet na svojem pomenu in vedno več ljudi se odloča za njih. Na samem začetku je večina lesene hiše sicer uporabljala za kakšen manjši vikend, kjer je možno le sem ter tja prespati, saj so bile bolj majhne kot ne. Danes se to izredno spreminja, so pa prve začetke večjih lesenih hiš naredili ob večjih jezerih, na smučiščih ali v kakšnih drugačnih domovih, ki so bili tudi namenjeni turizmu. Ravno zaradi samega izgleda in občutka so se ljudje radi vračali in tudi prespali.

No, danes pa se ljudje odločajo za lesene hiše, ki so tudi njihov dom in tako lesene hiše v majhnem odstotku nadomeščajo klasično zgradbo, ker imajo poleg že naštetega, spominov in občutka, tudi na zdravje bistveno bolj pozitiven vpliv, saj je zrak v lesenih hišah bistveno boljši, zračenje tako ni toliko pogosto, ker je les naraven material je poleti v hiši hladno, pozimi pa toplo in še kar nekaj prednosti lahko najdemo.