Home » Razna oglaševanja » Veste kakšne vrste vse so krožne žage?

Veste kakšne vrste vse so krožne žage?

 

Danes je krožna žaga vedno bolj priljubljena zaradi vseh prednosti in lastnosti, ki jih ponuja. Prav tako velja, da krožna žaga ni namenjena samo enemu opravilu, temveč različnim, seveda pa je pri tem nujno treba razlikovati glede na namen same krožne žage. Prav zato je danes krožna žaga prav namenjena svojemu namenu in tako poznamo krožne žage za kovino, za les in za kamen.

Nikakor ni možno, prav in varno, da se krožna žaga, ki je namenjena na primer žaganju lesa, uporablja za rezanje železa. Kot prvo list žage takemu zalogaju ne bo kos in bodo zobniki prej ali slej tako zelo poškodovani, da rezanje tudi lesa sploh ne bo več možno. Seveda, varnost pa je v tem primeru še posebej na udari.

Kakršnega koli opravila se lotite, morate izbrati pravo krožno žago. Pri tem pa seveda obstajajo tudi krožne žage različnih blagovnih znamk in predvsem različnih zmogljivosti. Krožna žaga pa zato vseeno ni drugačne kvalitete. Bolj pravilno je drugačne zmogljivosti. Če bi namreč želeli rezati bolj trd material, dalj časa in hitreje, potem morate izbrati bolj zmogljivo krožno žago.

Seveda je zmogljivost povezana tudi s ceno, vendar pa je to treba vzeti v zakup. Drugače so najboljše znamke krožnih žag Bosch, Hitachi, Black & Decker, DeWalt, Makita in še kakšno bi lahko našli. Ko se odločate torej za nakup takega orodja, najprej pomislite, za kakšne namene najbolj jo boste uporabljali, šele nato pa poglejte še na blagovno znamko in ceno.